USIKKERT KORT: Mark Cavendish vet fremdeles ikke om han stiller til start i Tour de France. 32-åringen er akkurat kommet tilbake i ritt etter å ha slitt med sykdom.
USIKKERT KORT: Mark Cavendish vet fremdeles ikke om han stiller til start i Tour de France. 32-åringen er akkurat kommet tilbake i ritt etter å ha slitt med sykdom. Foto: Peter Dejong

– Jeg vet ikke om jeg drar til Tour de France

Mark Cavendish er tilbake i konkurranse, men det er fremdeles i det blå om raketten fra Isle of Man når Tour de France.

Så og si samtlige av verdens beste spurtere melder sin ankomst til Tour de France-starten i Düsseldorf 1. juli, men det hersker fremdeles usikkerhet rundt statusen til en av de aller største.

Mark Cavendish har vært slått ut av kyssesyke siden Milano-Sanremo i midten av mars og er først nå tilbake i konkurranse i Tour of Slovenia.

– De siste månedene har ikke vært enkle. Det er vanskelig å legge seg hver kveld og tenke over hvor lang tid det tar å komme over det. Med noen tar det måneder, med andre tar det ti år. Du vet ikke når du blir bedre, og det er veldig vanskelig å forholde seg til, sier Cavendish til Cycling Weekly.

En tiendeplass på den første etappen ble etterfulgt av mekanisk trøbbel like før mål på den andre i rittet i Slovenia. Målet var likevel ikke å kjøre seg til gode resultater, men finne ut om kroppen er klar for tre knalltøffe uker i Frankrike i juli.

– Jeg har ikke noen spesielle mål i dette rittet. Jeg vil bare se hvor jeg står og kanskje fullføre det. Jeg kan heller ikke si så mye om Touren. Jeg vet ikke om jeg drar dit, sier 32-åringen.

Tour de France uten Cavendish vil utvilsomt bli et tap. Superspurteren har 30 etappeseirer i rittet og har kun legendariske Eddy Merkcx, som for øvrig fyller 72 år lørdag, foran seg på listen over antall triumfer.

Går alt som planlagt fullfører Cavendish Tour of Slovenia søndag, setter kursen mot de britiske øyer og det nasjonale mesterskapet 25. juni på hjemmebane på Isle of Man før det blir avreise til Tour de France.

Dersom Cavendish ikke skulle bli klar til Touren i tiden, blir det Edvald Boasson Hagen som plutselig kan ende opp som lagets spurter.

– Definitivt. Om Cavendish ikke blir klar, vil Edvald få flere muligheter til å sykle for seg selv. I han og Reinardt Janse van Rensburg har vi to spurtere som kan hevde seg, sa sportsdirektør Alex Sans til TV 2 i under Tour of Norway.