Superstjernen Cristiano Ronaldo skal ifølge flere internasjonale medier – deriblant BBC – ønske seg bort fra Real Madrid fordi han føler seg urettferdig behandlet i skattesaken der de spanske myndighetene mener han har unndratt rundt 140 millioner kroner i skatt.

Se hvordan Ronaldo avgjorde Mesterliga-finalen med to mål øverst! (video med tillatelse fra Viasat)

Han skal også føle at Real Madrid, som han har spilt for siden 2009, ikke har støttet ham nok i saken, samt at han blir valgt ut av myndighetene fordi han er så kjent.

TILBAKE I RØDT? Tidligere Real Madrid-president tror Ronaldo kan vende tilbake til United.
TILBAKE I RØDT? Tidligere Real Madrid-president tror Ronaldo kan vende tilbake til United. Foto: Paulo Duarte

Ifølge Marca skal Real Madrid være villig til å la Ronaldo gå om han absolutt vil – for rundt 1,7 milliarder kroner.

– Jeg reiser, det er ingen vei tilbake, skal Ronaldo ha fortalt sine lagkamerater, ifølge Marcas lørdagsutgave.

Den engelske avisen The Daily Mail opplyser lørdag kveld at Ronaldo har endret profil-bilde på sin offisielle Instagram-konto fra et bilde av stjernen i Real Madrid-drakt til et profilbilde av storscoreren i Portugal-drakt.

ENDRET BILDE: Dette tolkes som om Ronaldo har bestemt seg for å forlate Real Madrid.
ENDRET BILDE: Dette tolkes som om Ronaldo har bestemt seg for å forlate Real Madrid.

Det tolkes som et kraftig hint om at Ronaldo mer eller mindre har bestemt seg for å forlate Real Madrid.

The Mirror melder samtidig at Ronaldo er fjernet fra Real Madrids siste promoveringsvideo, hvor klubbens nye drakter for kommende sesong blir presentert.

– Ronaldo elsker Manchester United
Nå hevder Ramon Calderon – mannen som i sin tid la grunnlaget da Ronaldo ble hentet til Real Madrid for 880 millioner kroner i 2009 – at portugiseren kan vende tilbake til Manchester United.

Årsaken er Ronaldos gode forhold til managerlegenden Sir Alex Ferguson, som nå jobber som klubbambassadør på Old Trafford.

– Han utsatte i sin tid overgangen til Real Madrid fordi Sir Alex Ferguson var som en far for ham, sier Calderon til BBC Radio 5 Live.

– Ronaldo elsker Manchester United, fansen og byen. Jeg utelukker ikke at han returnerer til United, slår Real Madrids tidligere president fast.

– Veldig få klubber kan innfri Ronaldos krav
Real Madrids tidligere mektige klubbpresident peker på at Manchester United er blant de få klubbene i verden som har sterke nok økonomiske muskler til å møte 32-åringens lønnskrav.

– Veldig få klubber i verden kan møte Ronaldos forventninger. Ikke bare på grunn av økonomien, men også med tanke på muligheten for å gi Ronaldo sjansen til å vinne titler og personlige utmerkelser, konstaterer han.

Calderon føler seg sikker på at Ronaldo blir værende i Europa dersom superstjernen forlater Bernabeu.

– Jeg er sikker på at han blir i Europa. Jeg kan ikke se at han går til en klubb i Kina eller Midtøsten. Han er ikke en slik type spiller. Ronaldo har tre eller fire år igjen på toppnivå og ønsker å vinne titler i de store ligaene, slår han bestemt fast.

– Morata vil bort fra Real Madrid
66-åringen har også uttalt seg om Ronaldos lagkamerat Alvaro Morata, som ifølge flere medier skal være på vei til Manchester United.

– Alvaro Morata er ikke fornøyd med tilværelsen i Real Madrid. Han har ikke fått n ok spilletid og slike ting kan føre til at det blir en enighet som alle parter er fornøyd med. Både spilleren, Manchester United og Real Madrid. Alle tre parter vil være fornøyd med en avtale, slår han fast.

Ronaldo er forøvrig for tiden på landslagsoppdrag med Portugal og forbereder seg til oppgjøret mot Mexico i FIFA Confederations Cup søndag. Kampen sendes direkte på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo.