REKORDMANN: Sebastián Abreu legger neppe opp før verdensrekorden er hans. 
REKORDMANN: Sebastián Abreu legger neppe opp før verdensrekorden er hans.  Foto: Pablo Porciuncula

Spissveteranen (40) utlignet utrolig verdensrekord

Sebastián Abreu (40) hevder det ikke er rekorden som er drivkraften.

Sebastián Abreu (40) fikk 70 kamper og 26 mål for Uruguay, men han vil gå inn i historiebøkene for noe helt annet.

Spissveteranen har skrevet under for sin 25. klubb i karrieren, noe som er verdensrekord. Lutz Pfannenstiel (44) hadde rekorden alene frem til denne uken, men nå troner de sammen på toppen av listen over spillere med flest klubber.

De neste seks månedene skal han spille for den chilenske andredivisjonsklubben Deportes Puerto Montt. Avtalen ble skrevet under på den chilenske ambassaden i Uruguay torsdag, ifølge radiostasjonen ADN.

Pfannenstiel la opp i 2010, og dermed kan Abreu sitte med verdensrekorden om han skulle signere for en ny klubb etter sitt chilenske eventyr. Han hevder imidlertid at det ikke er rekorden som driver ham videre i karrieren.

– Det er ikke min prioritet. Jeg er ute etter nye opplevelser, sier Abreu.

Sebastián Abreu har spilt for kamper i flere søramerikanske land. Han har også korte opphold i de europeiske klubbene Deportivo La Coruña, Beitar Jerusalem og Real Sociedad.

Pfannenstiels karriere er ikke mindre innholdsrik med blant andre de norske klubbene Bærum, Manglerud Star og Fløy på CV-en.

Noen har ment at det er på tyde at Pfannenstiel bør ta keeperhanskene ned fra hyllen for å beholde verdensrekorden. Slik svarer han på Twitter: