Hevder Conte kan komme til å si opp Chelsea-jobben

Voksende uenighet og manglende transfermidler skal ha skapt friksjon mellom suksesstreneren og Chelsea-ledelsen.

Torsdag kveld begynte de oppsiktsvekkende rapporterene om Antonio Conte å nå overflaten i italienske og engelske aviser.

Misfornøyd med midler
Sky Sports Italia hevder at den italienske suksessmanageren er irritert over Chelsea-ledelsen manglende evne til å gi ham handlingskraft på overgangsmarkedet. Den anerkjente journalisten Gianluca Di Marzio melder at Conte ønsker flere midler til å styrke Chelsea-laget før man skal spille og kjempe om å vinne Mesterligaen.

– Det er greit å påpeke at Di Marzio ikke er en tullebukk eller cowboy som skriker høyt for å bli hørt. Han har innsikt og baserer ikke sitt renommé på å være kjappest hele tiden, men heller ha belegg for det som skrives, sier TV 2s Premier League-kommentator Simen Stamsø Møller.

Situasjonen mellom Conte og Chelsea-ledelsen skal være mer alvorlig enn først antatt. Conte er nemlig bekymret for om troppen er sterk nok til både å gjenta og bygge videre på forrige sesongs suksess, der Chelsea ble Premier League-mester og tapte finalen i FA-cupen. Han mener forutsetningene for å lykkes i Mesterliagen med dagens mannskap og midlene som er til rådighet, ikke samsvarer med ambisjonene og forventningene som settes i Chelsea.

Se TV 2s eksperter felle sin dom over topp seks-managerne i videovinduet øverst på siden!

I løpet av den siste halvdelen jubelsesongen kom det jevnlig rapporter om at Conte kommer til å signere en ny og forbedret avtale med Chelsea nå i sommer. Inter har vært blant beilerne, men maktet ikke å lande Conte og endte i stedet opp med Luciano Spalletti. Kontrakten med Chelsea går ut i 2019, en avtale Conte skal være innstilt på å forlenge.

– Jeg tror absolutt at Conte kan komme til å forsvinne. Når han ikke får det som han vil, er han redd for at han ikke kan vinne. Han er helt besatt av å vinne. Hvis han tror det han får i sommer ikke holder, er det helt logisk at han stikker etter den suksessen han har hatt, sier Stamsø Møller.

Samtidig som Di Marzio melder at Conte kan komme til å forlate Chelsea-jobben om situasjonen ikke bedres, skriver Daily Record at Conte skal ha bedt om fire ting.

1. En direktelinje til eier Roman Abramovitsj og klubbens øverste direktør, Marina Granovskaia
2. Makt over ansettelsen av ny assistenttrener (Steve Holland forlot stillingen etter sesongen for å bli Gareth Southgates assistent på landslaget)
3. Fullstendig kontroll over akademiet som en betingelse for å involvere seg mer i klubbens ungdomsarbeid, samt frihet til å velge ny akademisjef
4. Bedre økonomiske vilkår

Juventus-kopi?
Skulle Conte ta hatten og gå fra Stamford Bridge, er det ikke første gang han forlater en klubb som følger av uenighet med ledelsen.

Bare dager inn i Juventus' sesongoppkjøring i 2014 sa Conte opp jobben.

– Da han dro fra Juventus, var det mye pga. spillerlogistikk. Han fikk ikke kjøpe spillerne han ville ha. Juventus var flinke økonomisk og brukte ikke altfor mye penger. De kunne heller ikke garantere at Pogba og Vidal ble værende, så da dro han. Det slo ned som en bombe, sier Stamsø Møller.

– Contes historie er full av fortellinger om han som vil så utrolig mye, men det hender at han ikke får det som han vil. Da slår han seg vrang og blir forbannet. Han må få 100 prosent støtte, ellers kan det gå galt.

Stamsø Møller har selv fått erfare vinneren Conte på nært hold. Det skjedde sa han skulle intervjue Conte for TV 2 på Chelsea treningsanlegg i Cobham.

– Han hadde vært i et møte og jeg merket at det var et eller annet. Han bannet til presseansvarlig og var ordentlig sinna. Han er en fyr som vil så sinnssykt mye. Får han det ikke som han vil, kan det koke over. Han har et enormt temperament. Hva om han er blitt lovet eller blitt fortalt noe som han ikke får? Renommeet hans står da på spill. Da har han ikke mye å tape på å stikke fra Chelsea, Veni, vici, vici!

Men skal vi tro The Mirror er ikke Chelsea videre bekymret over at visen vil få samme slutt som i 2014. Avisen skriver at Chelsea-hierarkiet ler av spekulasjonene om at Conte kan komme til å si opp jobben bare ett år etter at han overtok den. I stedet skal Conte og Chelsea være godt i gang med rekruttering av nye spiller før tittelen skal forsvares og nye eventyr i Mesterligaen skal påbegynnes.

Blant dem som er sterkest koblet til Chelsea er Monacos midtbanespiller Tiemoué Bakayoko og Evertons spiss Romelu Lukaku. Mye tyder på at Diego Costa har sparket sin siste ball i Chelsea-trøyen etter å ha fått tekstmelding av Conte om at han ikke lenger er i klubbens planer.