Her trener Kristoffersen alene mens landslaget er på teambuilding

– Jeg har trent mye alene tidligere og det har gått greit, sier Henrik Kristoffersen (22).

Den norske slalåmstjernen Henrik Kristoffersen har ikke undertegnet en ny utøverkontrakt med landslaget, kunne NRK melde onsdag. Derfor får ikke 22-åringen trene med resten av landslaget.

Kristoffersen trente alene torsdag, mens resten av alpinlandslaget spilte ishockey i Manglerudhallen i Oslo som teambuilding foran den nye sesongen.

– Akkurat nå har jeg ikke lyst til å snakke om det, så det har jeg ingen kommentar til. Jeg må konsentrere meg om å trene, så tar jeg det derfra, sier Henrik Kristoffersen til TV 2 Sporten.

Heller ikke landslagsprofil Kjetil Jansrud ønsker å kommentere saken.

NRK meldte også at på et møte på Gardermoen 22. mai skal minst ti av landets nitten idrettskretser ha blitt informert om at landslagsløpere ikke ønsker å ha Kristoffersen på laget, men ingen åpne kilder bekrefter dette. TV 2s kilder bekrefter at Kristoffersen er upopulær blant lagkameratene.

Men han henger tilsynelatende ikke med hodet over å trene for seg selv.

– Jeg startet å trene alene da jeg var 11 år. Da hadde jeg to økter hver dag i sommerferien, for både fatteren og mutteren var på jobb og det var ingen fellestrening. Jeg har gjort det mye tidligere og det har gått greit, sier han.

– Jeg har stort sett et smil om munnen, legger han til.

I november ble det klart at 22-åringen måtte be lagkameratene om unnskyldning og forbedre egen oppførsel for å få fortsette på landslaget, etter at han kritiserte dem for manglende støtte i sponsorkonflikten med forbundet i et NRK-intervju.