Mens storebror Henrik er nyoperert for en dårlig hamstring, har Filip Ingebrigtsen slitt med sin kroniske pollenallergi de siste ukene.

– Filip har knapt vært utendørs denne uka, og samtlige treningsøkter har vi kjørt innendørs. Enten inne på Bislett, eller på tredemølla, sier pappa og trener, Gjert Ingebrigtsen til TV 2.

– Varmer opp innendørs

På spørsmål om allergien vil ha noe påvirking på prestasjonen i kveldens stevne, får vi litt ulike svar fra far og sønn.

– Det er vanskelig å si. Men varmen som har kommet de siste dagene har jo gitt en eksplosjon. De vokser og gror overalt, humrer Gjert Ingebrigtsen.

Filip selv virker mer ubekymret.

– Nei, det skal ikke ha så mye å si. Jeg får varmet opp innendørs, og jeg har levd med dette i alle år. Dessuten er det bedre å løpe på kvelden, enn på dagtid, sier Filip Ingebrigtsen.

Han mener selv formen er meget bra etter en skadefri oppkjøring. Bislett Games kommer også i perfekt tid etter høydeoppholdet i Flagstaff. De siste ukene har han fått finpusse formen etter å ha trent hardt, og mye i høyden.

– Formen er som i fjor. Jeg føler meg bra. Og det er langt opp til fart på 3,30-3,31, noe som passer meg meget bra. Med riktig løpsutvikling, så er det ikke umulig å sette ny pers, sier Filip Ingebrigtsen.

Sterkt heat

Ingebrigtsen ble nummer åtte i sesongstarten i Eugene. Da havnet han for langt bak til å kjempe om de øverste plassene på pallen.

På Bislett blir Ayanleh Souleiman, og den kenyanske duoen Silas Kiplagat og Elijah Manangoi (årsbeste i verden) de sterkeste konkurrentene.

Filip Ingebrigtsen har ikke løpt 1500 meter så langt i år, men har personlig rekord på 3.32,23.