Norge knuste Belgia - styrer mot EM-billett

Norge vant med 16 mål i kampen som måtte vinnes.

Belgia - Norge 27-43

De norske håndballherrene måtte vinne borte i Leuven mot Belgia onsdag for ikke å miste håpet om å nå neste års EM-sluttspill i Kroatia. Norge slet ikke med å takle presset og vant med 16 mål. Kampen endte til slutt norsk 43-27-seier.

– All ære til gutta for å holde konsentrasjonen gjennom hele kampen, sier landslagssjef Christian Berge til TV 3.

Tidligere på dagen vant Frankrike 26-25 over Litauen. Alt avgjøres når Litauen kommer til Norge på lørdag. Seier holder til å sikre EM-billetten til Kroatia.

– Jeg mener Litauen er et klasselag. Det er ikke tvil om det. Det fikk vi merke på bortebane og Frankrike fikk gjøre det nå. Det blir en beintøff kamp, sier Berge.

Lagene har like mange poeng før den siste kvalifiseringskampen, men Litauens hjemmeseier mot Norge i november i fjor gjør at Norge må vinne i Oslo Spektrum på lørdag for å gå forbi og ta andreplassen som gir deltakelse i EM i Kroatia.

Norge tok ledelsen allerede i første angrep mot Belgia og slapp aldri vertene inn i kampen. Allerede før det var spilt fem minutter ledet Norge 5-0, men belgierne fikk mobilisert etter en tidlig timeout. Til pause ledet Norge 20-15.

Belgia valgte å ta ut målvakten og sette inn en utespiller i angrep i hele kampen. De gangene hjemmelaget ikke klarte å utnytte overtallet, kunne de norske herrene ofte kaste ballen i det tomme belgiske målet.

– Det er sikkert kjedelig å se på, men sånn er det bare, sa den norske assistenttreneren Børge Lund til TV 3 i pausen.

– Det er ikke alltid så artig å se på, men så lenge man heier på laget i hvitt (Norge), er det alltid morsomt å se scoringene, kommenterte Scheie.

– Personlig er jeg ikke fan av 6-7-spillet. Det er ikke veldig publikumsvennlig. Jeg har gått helt surr i tellingen, men jeg tipper at vi er oppe i 13-14 mål for Norge, sa TV 3-kommentatoren like før slutt.

Norge vant til slutt med 16 mål - hele 43-27. Bjarte Myrhol med lagets toppscorer med åtte mål. Nest flest hadde Magnus Jøndal med seks.

– Det ble etter hvert kattens lek med musen, kommenterte TV 3s Frode Scheie.

Norges store stjerne, Sander Sagosen, briljerte i servitørrollen.

– Sagosen er en type som spiller best i kamper når det virkelig gjelder, som da han scoret 13 mål mot Frankrike. Nå har han vært nest sist på mange. Der ser blikket hans, sa TV 3s håndballekspert Frode Kyvåg i pausen.