Henrik Kristoffersen er fremdeles i konflikt med alpinlandslaget.
Henrik Kristoffersen er fremdeles i konflikt med alpinlandslaget. Foto: Poppe, Cornelius

Henrik Kristoffersen nektes å trene med landslaget

Slalåmstjernen Henrik Kristoffersen (22) har ikke undertegnet utøverkontrakten med forbundet.

22-åringen har ikke undertegnet utøverkontrakten med landslaget, slik alle de andre landslagsutøverne har gjort, melder NRK.

Det gjør at Kristoffersen ikke får trene med landslaget, bekrefter sportssjef Claus Ryste, som jobber med å finne en løsning på konflikten, overfor kanalen.

Henrik Kristoffersen har derfor trent alene den siste tiden.

Treningsforbudet skal ikke ha sammenheng med det pågående søksmålet fra Kristoffersen, der han krever rett til å ha egen sponsor på hjelmen.

NRK melder også at på et møte på Gardermoen 22. mai skal minst ti av landets nitten idrettskretser ha blitt informert om at landslagsløpere ikke ønsker å ha Henrik Kristoffersen på laget, men ingen åpne kilder bekrefter dette.

Henriks far Lars Kristoffersen vil ikke kommentere saken overfor TV 2, men TV 2s kilder bekrefter at Henrik Kristoffersen er upopulær blant lagkameratene.

Leif Kristian Haugen, som tok bronse i storslalåm under VM i år, vil ikke kommentere saken overfor VG.

I november ble det klart at 22-åringen måtte be lagkameratene om unnskyldning og forbedre egen oppførsel for å få fortsette på landslaget, etter at han kritiserte dem for manglende støtte i sponsorkonflikten med forbundet i et NRK-intervju.