BUNDESLIGA-KLAR: Corentin Tolisso (til venstre) forlater fransk fotball og Lyon. 
BUNDESLIGA-KLAR: Corentin Tolisso (til venstre) forlater fransk fotball og Lyon.  Foto: Franck Fife

Bayern München kapret ettertraktet franskmann

Corentin Tolisso (22) har skrevet under på en femårsavtale med Bayern München.

Bayern München bekrefter at de har sikret seg Corentin Tolisso fra Lyon. 22-åringen har skrevet under på en femårskontrakt med de regjerende Bundesliga-mesterne.

– Vi er veldig glade for at vi klarte å få tak i denne unge, høyinteressante spilleren, til tross for interesse fra klubber i andre land. Corentin Tolisso var Carlo Ancelottis drømmespiller på midtbanen, sier Karl-Heinz Rummenigge, styreleder i Bayern München, til klubbens hjemmeside.

Tolisso har vært koblet til flere av de største klubbene i Europa de siste månedene, men det var Bayern som fikk kloen i Lyon-spilleren.

– Jeg er veldig takknemlig for den fantastiske tiden jeg har hatt i Lyon. Nå ser jeg frem til å spille i en av de beste klubbene i Europa. Jeg har sett meg store mål med Bayern, sier spilleren til Bayerns hjemmeside.

Lyon bekrefter at overgangssummen ligger på 410 millioner kroner, men at den kan stige til over 470 millioner kroner. Det gjør Tolisso til tidenes dyreste Bayern München-kjøp.

– Han har akkurat unnagjort sin tredje fulle seniorsesong, blir bare bedre og bedre, og er inne i landslagsvarmen hos en mann som bør gjenkjenne en god sentral midtbanespiller, Didier Deschamps. Til tross for at han bare er 22 år gammel, er han veldig moden i stilen og spiller med stor kontroll. Tolisso er vant til mange korte pasninger og har høy treffprosent, skrev TV 2s fotballkommentator Simen Stamsø Møller om Tolisso tidligere i juni.

Bayern München har mistet Xabi Alonso på midtbanen siden sesongslutt. Den tidligere Liverpool- og Real Madrid-spilleren har lagt opp.