Vellykket operasjon for Ingebrigtsen

– Skaden samsvarte med det vi trodde, sier NFIF-lege Ove Talsnes.

Henrik Ingebrigtsen ble tirsdag operert for hamstringskaden som har plaget ham denne sesongen. Operasjonen ble gjennomført av den anerkjente kirurgen Sakari Orava og betegnes som svært vellykket.

– Da er operasjonen unnagjort. Alle legene sier den var vellykket, så tommel opp for det. Nå er det masse rehabilitering og opptrening som skal til. Så skal jeg komme sterkere tilbake enn noen gang. Nå er ikke hamstringen en begrensning. Da tar jeg konjakken jeg fikk på sykehuset, og sier skål. Ønsk meg god opptrening. Vi snakkes neste år, sier Ingebrigtsen fra sykesengen.

NFIF-lege Ove Talsnes var med på selve operasjonen og var fornøyd med resultatet.

– Inngrepet viste at skaden samsvarte med det vi trodde, sier Talsnes.

– Det dukket ikke opp noen overraskelser underveis, og inngrepet ble dermed gjennomført som planlagt, fortsetter Talsnes – som karakteriserer det som et teknisk vellykket inngrep.

Ingebrigtsen har selv vært aktiv på sosiale medier i forbindelse med operasjonen. 26-åringen, som nå blir værende på sykehuset noen dager før rehabiliteringen starter, har filmet seg selv på operasjonsbordet i godt humør.

Det er ventet at Ingebrigtsen mister resten av sesongen, noe som også gjør at VM i London går fløyten.

– Han tar det veldig tungt. Det tøffeste er at han har brukt så lang tid på å trene seg opp og komme tilbake etter tåskaden. Han har vært borte fra familien i fire-fem måneder for å komme tilbake. Når det viser seg å være bortkastet, synes han det er tungt. Etter operasjonen vil han kunne være mer med familien, så det vil kompenseres, sa pappa Gjert Ingebrigtsen til TV 2 mandag.

Operasjon preperasjon🔪🔪 #plasticfantastic #dd #fettsugning

Et innlegg delt av Henrik Ingebrigtsen (@ingebrigtsen.henrik)