SKAL SPILLE SAMMEN IGJEN: Kristine Lunde-Borgersen (t.v) gjør comeback i Vipers. Der skal hun spille sammen med tvillingsøster Katrine Lunde kommende sesong.
SKAL SPILLE SAMMEN IGJEN: Kristine Lunde-Borgersen (t.v) gjør comeback i Vipers. Der skal hun spille sammen med tvillingsøster Katrine Lunde kommende sesong. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Lunde-Borgersen gjør comeback

Gjenforenes med søsteren på banen i Kristiansand.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vipers Kristiansand har kallet inn til pressekonferanse tirsdag for å presentere en ny spiller.

Der ble Kristine Lunde-Borgersen (37) presentert som erstatter for korsbåndsskadde Marta Tomac.

Dermed gjør Lunde-Borgersen comeback to år etter at hun la opp som Vipers-spiller. 37-åringen har frem til nå jobbet som assistenttrener i sørlandsklubben. Hun vil fungere som spillende assistenttrener i fortsettelsen.

– Jeg har ikke noe veldig fokus på meg selv, men jeg vil at laget skal bli så bra som mulig, og da må jeg opp på et visst nivå, sa Lunde-Borgersen på pressekonferansen.

Bakspilleren gjenforenes på banen med tvillingsøster og keeper Katrine Lunde for Vipers. Burvokteren er tilbake i Vipers etter flere suksessrike år i utlandet.

– Hvis jeg spiller i forsvar, skal jeg hjelpe henne å bli ligaens beste målvakt. Sammen med Sakura Hauge, sier Lunde-Borgersen.

Sist tvillingene spilte på samme klubblag var i danske Viborg mellom 2007 og 2010 før Kristine Lunde dro til ungarske Györ. I Viborg vant de to Mesterligaen to år på rad og ble danske mestere tre ganger.

Kristine Lunde-Borgergsen har vunnet OL to ganger med Norge. Hun har også tatt gull i både VM (2011) og EM (2004, 2006 og 2008). På landslaget har hun scoret 496 mål på 181 kamper.