Richie Porte mistet seieren i Criterium du Dauphiné. Det bruker han som motivasjon til Tour de France.
Richie Porte mistet seieren i Criterium du Dauphiné. Det bruker han som motivasjon til Tour de France. Foto: Philippe Lopez

Vil hevne seg i Touren etter at de andre lagene rottet seg sammen mot ham

Richie Porte var oppgitt etter at hans håp om seier i Criterium du Dauphiné ble knust på den siste etappen.

Den australske BMC-rytteren ledet sammenlagt før siste dag, men etter et vanvittig råkjør var det til slutt danske Jakob Fuglsang som tok en sensasjonell seier.

Dansken var ti sekunder foran Porte, som kjempet heroisk alene mot angrep fra en rekke andre lag.

– Det var lag som ikke ville at jeg skulle vinne, og de ofret sine egne sjanser, men jeg antar at det er racing. Kanskje er det en lekse lært før juli, sa Porte etterpå ifølge Cyclingnews.

– Det var strategien deres. Jeg kan ikke si at forsøkte å vinne rittet, men de forsøkte kanskje å få meg til å tape det, slik er livet, utdypet han.

Kommer ikke til å glemme

32-åringen ble raskt isolert på den siste etappen. Lagkameratene forsvant da de andre sammenlagtkanonene la press på BMC. På Col de la Colombière angrep Fabio Aru og Alejandro Valverde, mens Froome fulgte på like før toppen.

– Valverde og Froome ville åpenbart ikke at jeg skulle vinne. Slik er racing, men det er ikke noe man glemmer i juli, sa Porte ifølge Cycling Weekly.

Han hadde ønsket et sterkere lag, slik at han hadde hatt hjelp da det virkelig dro seg til på den nest siste stigningen – opp Col de la Colombière.

– Du kunne jo se at de rottet seg sammen mot meg. Det hadde hjulpet med lagkamerater, er Portes nøkterne analyse.

Australieren får lite sympati fra sin tidligere lagkamerat Chris Froome.

– Jeg har vært i slike situasjoner mange ganger. Det er da du kjenner vekten av å ha den gule ledertrøyen. Det føles som hele verden er imot deg. Det er en del av racingen, sier Froome.

Er i rute

Richie Porte føler likevel han er i rute til Tour de France om tre uker.

– Jeg klatrer bra, og jeg brøt ikke sammen under press. Man må ta det positive ut fra en negativ måte å sykle ritt på, sa Porte.

Tour de France starter på TV 2 lørdag 1. juli.