FERIDG: Knut Tøum er ferdig i Arendal.
FERIDG: Knut Tøum er ferdig i Arendal. Foto: Schrøder, Tor Erik

Tørum ferdig i Arendal

Knut Tørum fikk lede Arendal i tolv Obos-ligakamper.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arendal Fotball bekrefter på sine hjemmesider mandag ettermiddag at Knut Tørum er ferdig i klubben.

– Etter en samlet vurdering har klubben konkludert med at vi ønsker fornyelse på trenersiden. Dette har vi informert Knut om. Med dette som utgangspunkt har partene blitt enige om at det i denne situasjonen er mest hensiktsmessig å avslutte samarbeidet nå, sier sportslig leder i Arendal Fotball, Geir Fone.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen er ikke overrasket over avgjørelsen.

– Det har vært murring i Arendal-garderoben i veldig lang tid. Mange av dem som er i og rundt Arendal har trodd at dette skulle skjedd tidligere, men de hadde en imponerende sesong i fjor. De har brukt mye penger og med det budsjettet og bygging av ny stadion, var de nødt til å gjøre noe for ikke å gå rett ned igjen, sier Mathisen.

Tørum erstattes av svenske Mattias Andersson, som kommer fra tredjedivisjonslaget Fløy. Andersson har en lang spillerkarriere for klubber som Strømsgodset, Fredrikstad og Odd. Han la opp som spiller i 2013.

Arendal betaler Fløy et sekssifret beløp i kompensasjon for å få Mattias Andersson frigitt umiddelbart. 21. juli kunne svensken uansett forlatt 3. divisjonsklubben vederlagsfritt. Fløy topper sin avdeling og har vunnet åtte av ni seriekamper så langt. Eneste tapet kom mot Start 2. Til gjengjeld sendte de blå-hvite Starts førstelag ut av cupen i NMs 2. runde.

– Det er en trener jeg har enormt stor tro på. Har er enormt ambisiøs og har gjort det meget bra med Fløy, hvor han allerede nesten har sikret opprykket. Det er en ung og lovende trener som er hundre prosent profesjonell. Mange av spillerne kjenner også til Mattias fra før, både som spiller og trener, så de er nok veldig fornøyd med valget, sier Jesper Mathisen.

– Er du overrasket over at Arendal ikke går for en mer profilert trener?

– Absolutt ikke. Han er det beste alternativet for Arendal. Han er ikke et så stort trenernavn ennå, men han kommer til å bli en bra trener på et høyere nivå enn Obos-ligaen. Et smart og godt valg, konkluderer Mathisen.

Arendal har for første gang et lag på nivå to i Norge, etter at klubben rykket opp i fjor. Tolv serierunder inn i sesongen ligger klubben nest sist med ni poeng. 2-2 borte mot Åsane søndag ble Tørums siste kamp i jobben.

– Med det mannskapet burde Arendal lagt høyere på tabellen. De har hentet inn mange dyre og gode spillere og burde ligge rundt midten av tabellen. Dit tror jeg de kan klare å klatre nå, sier Mathisen, som hadde Tørum som trener i Start.

Mye tyder på at Nikola Trajkovic overtar den ledige Fløy-jobben etter Mattias Andersson. Forutsetningen er at den 35 år gamle serberen får oppholds- og arbeidstillatelse i Norge. Så langt har Katrine Lundes kjæreste fungert som hjelpetrener og Mattias Anderssons høyre hånd på Flekkerøy.

Nikola Trajkovic har barn med landslagskeeperen, som vender hjem fra russiske Rostov-Don for å vokte Vipers-buret kommende sesong.

Tørum, som også har trent klubber som Moss, Start og Rosenborg, overtok treneransvaret i Arendal i 2014. Da lå klubben helt sist i 2. divisjon.

– Vi er takknemlige for den jobben Knut har gjort i Arendal, og vi vet at han har mye å bidra med innen norsk fotball også i årene fremover, sier Fone.

Mattias Andersson kom til Fløy fra Start 2 i midten av forrige sesong.