Søderlund tipset lokalavis om egen gigantbom etter Elyounoussis blemme

Alexander Søderlund smiler av sjansen «alle» snakker om.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den store snakkisen etter 1-1-kampen mot Tsjekkia ble naturligvis gigantbommen til Tarik Elyounoussi alene med keeper. 29-åringen kunne ha trillet ballen til en helt umarkert Søderlund på åpent mål, men valgte selv å avslutte.

Det kan hende at det var like greit. For Søderlund har misbrukt en nesten identisk sjanse tidligere.

Under en kamp for Haugesund på Viking stadion i 2012 ble Søderlund spilt fri på åpent mål, men presterte å sette ballen over tverrliggeren til Rune Jarstein.

Se Søderlunds bom fra 2012 i videovinduet øverst på siden!

Mange hadde nok glemt gigantbommen, men ikke Søderlund selv.

Spissen tipset faktisk Haugesunds avis om den legendariske bommen i kjølvannet av kampen mot Tsjekkia og den forspilte sjansen til Elyounoussi.

– Jeg nevnte det for flere i går etter kampen. Det er greit å få opp sånne positive saker om seg selv, smiler Søderlund til TV 2.

– Det var en kvalik-kamp og vi skulle gjerne vunnet den. Det var ikke ekstremt viktig heller, men det kan brukes i utviklingsvideoer for unge spillere for hva man ikke skal gjøre.

Kampen var heldigvis ikke av enorm viktighet for Norge, som har gitt opp håpet om VM i Russland for lengst. Situasjonen har likevel ikke gått ubemerket hen hverken i troppen eller blant norske fotballtilhengere.

– Tarik har fått kjørt seg beinhard både i media og av privatpersoner som har sendt mye meldinger. Det er kanskje fortjent, men vi er ferdig med det og vi har pratet sammen. Det er sånt som skjer, sier Søderlund.