Omstridte Costa scoret for Spania – problemfritt for Italia

Som ventet ble det seier til både Italia og Spania i VM-kvalifiseringen søndag. Mens italienerne slo Liechtenstein 5-0, vant spanjolene 2-1 over Makedonia.

Dermed står begge fotballstormaktene med 16 poeng i gruppe G etter seks kamper. Spania topper på bedre målforskjell.

Se Costas scoring for Spania i Sportsnyhetene øverst!

Lorenzo Insigne tok Italia i føringen etter 35 minutter. Liechtenstein jobbet hardt, men som så ofte før med miniputtlagene gikk gjestene tom for krefter utover i annen omgang.

Den ettertraktede Torino-spissen Andrea Belotti doblet ledelsen sju minutter etter pause, mens Eder, Federico Bernardeschi og Manolo Gabbiadini scoret hvert sitt mål i løpet av det siste kvarteret i Udine.

Omstridte Costa scoret for Spania
Spania fikk tidlig kontroll i bortemøtet med Makedonia. Etter en pen vending ordnet David Silva 1-0 etter bare 15 minutter. Manchester City-profilen har dermed scoret i samtlige av Spanias fire landskamper hittil i 2017.

Diego Costa økte til 2-0 et snaut kvarter senere. Kraftspissen kunne enkelt sette ballen i nettmaskene etter et herlig Isco-raid. Costa har den siste uken fått mye oppmerksomhet etter at den omstridte angriperen uttalte at han er ferdig i Chelsea etter å ha fått SMS-beskjed av Antonio Conte.

Makedonia skapte spenning med Stefan Ristovskis redusering etter 66 minutter, men de spanske gjestene styrte trepoengeren trygt i havn.

Armando Sadiku ble tomålsscorer i Albanias 3-0-seier borte mot Israel. Albanerne ligger på tredjeplass med ni poeng, men kan se langt etter en VM-billett. Det skiller sju poeng opp til tetduoen Spania og Italia med fire kamper igjen.

Sterk islandsk seier etter sen scoring
Bristol City-proffen Hördur Magnussons scoring i siste ordinære minutt ga Island en viktig 1-0-seier hjemme mot gruppeleder Kroatia i VM-kvalifiseringen søndag.

Island tok med seieren et viktig skritt mot plass i landet andre strake fotballsluttspill. Etter seks spilte kamper i VM-kvalifiseringen er gruppeleder Kroatia kun foran islendingene på målforskjell. Begge lag har 13 poeng så langt.

Tyrkia, som slo Kosovo 4-1 søndag, følger to poeng bak. Også Ukraina har elleve poeng etter 2-1-seieren borte mot Finland.

Finland og Kosovo har dermed blitt kasteballene i gruppe I, og står med hvert sitt poeng etter seks kamper.

Valon Berisha spilte hele søndagens kamp for Kosovo, mens navnebror Bernard Berisha ble utvist seks minutter før full tid. Herolind Shala så hele kampen fra Kosovos innbytterbenk.

Ramseys straffelobb holdt ikke for Wales
Wales tok ledelsen med Aaron Ramseys frekke straffescoring, men måtte nok en gang ta til takke med uavgjort i VM-kvalifiseringen etter 1-1 borte mot Serbia.

Fjorårets EM-semifinalist er fortsatt ubeseiret, men likevel i poengnød. Søndagens uavgjort var Wales' femte på rad i jakten på en plass i neste års VM i Russland.

Med seier ville det kun vært to poeng opp til tabelltoppen i gruppe D, men waliserne må i stedet konstatere at det nå er fire poeng opp til Serbia og toer Irland med fire kamper igjen.

Ramsey ga Wales ledelsen med en «Panenka-aktig» straffe etter 35 minutter. Arsenal-profilen lobbet ballen i mål, og det gjorde han på den samme banen Antonín Panenka 41 år tidligere avgjorde EM-finalen med sin berømte straffevariant. Tsjekkoslovakia slo Vest-Tyskland 5-3 i straffesparkkonkurransen.

Wales fikk muligheten fra ellevemeteren da dommeren dømte en noe billig straffe for holding i Sam Vokes' trøye.

I annen omgang presset Serbia på for utligning, og til slutt lyktes det for hjemmelaget. Etter 73 minutter gjorde Aleksandar Mitrovic 1-1. Newcastle-spissen scoret også da lagene oppnådde samme resultat i Cardiff tidligere i kvalifiseringen.

Wales måtte søndag klare seg uten Real Madrid-stjernen Gareth Bale.

Berget irsk poeng
Tidligere søndag var Irland på god vei mot sitt første tap i VM-kvalifiseringen, men fem minutter før slutt reddet Jonathan Walters 1-1 hjemme mot Østerrike.

Martin Hinteregger hamret Østerrike i ledelsen etter en halvtimes spill i Dublin. Scoringen kom etter et hjørnespark.

Gjestene var svært nær å doble til 2-0 i sluttminuttene, men West Ham-keeper Darren Randolph vartet opp med en kanonredning. Like etter var Walters treffsikker og satte inn utligningen med et hardt skudd.

Annullert
Stoke-angriperen har gjort fem av Irlands sju siste kvalifiseringsmål på hjemmebane. Walters er med andre ord en mann å regne med i egen storstue.

Irene trodde de hadde tatt alle poengene da Shane Duffy kjempet ballen over målstreken, men dommeren annullerte scoringen.

Poengtapet kan koste Østerrike dyrt. Laget trengte en seier for å melde seg på i toppen. Østerrikerne ligger på fjerdeplass med åtte poeng. Wales har like mange poeng på plassen foran.

Det endte 2-2 mellom Moldova og Georgia. Sistnevnte lå under med to mål til pause, men slo tilbake i annen omgang. Begge er sjanseløse i jakten om en VM-billett.