IMPONERTE: Caroline Graham Hansen var banens beste mot USA søndag. Nå er hun snart klar for EM. 
IMPONERTE: Caroline Graham Hansen var banens beste mot USA søndag. Nå er hun snart klar for EM.  Foto: Larsen, Håkon Mosvold

– USA kunne sannsynligvis vunnet EM med B-laget

Ingen grunn til bekymring tross knepent tap mot regjerende verdensmester, skal en tro banens beste for det norske kvinnelandslaget.

EM starter 16. juli. Se oversikt over alle kampene her!

Norge-USA 0-1

Norges fotballjenter møtte USA søndag, i det som var lagets siste oppkjøringskamp på norsk jord før sommerens europamesterskap i Nederland.

De regjerende verdensmesterne fra andre siden av Atlanterhavet vant 1-0 over Norge, men det var mye positivt å ta med seg for det norske laget.

– Vi har 15 000 på toppnivå i Norge som vi kan ta spillere av, og jeg vet ikke hvor mange millioner som bor i USA. De har ekstremt mange å ta av, så sånn sett så sier det seg selv at uansett hva de stiller med her i dag så er det topp topp nivå. De kunne sannsynligvis vunnet EM med B-laget sitt, sa Caroline Graham Hansen til TV 2 Sporten etter kampslutt i Sandefjord.

Wolfsburg-spilleren viste prov på at EM-formen er i anmarsj og var banens gigant på Komplett Arena i Sandefjord.

– Jeg synes vi hadde fortjent å vinne, men når vi spiller mot et så godt lag så er det små marginer begge veier. De får et mål på en ting som de er sinnssykt gode på, der de treffer den beste spilleren de har til å score mål. Og da blir det jo mål. Selv mangler vi litt på den siste finishen, men jeg føler meg trygg på at det kommer inn mot EM. Det føles selvfølgelig surt at det ikke blir mer produktivt når vi spiller en så god kamp, sa 22-åringen.

– Ikke gitt at det blir enkle kamper når vi kommer til våre motstandere i EM
I EM i Nederland venter vertsnasjonen, samt Danmark og Belgia i det som på papiret ser ut som en svært jevn gruppe A. Et noe svekket USA-lag viste seg for sterke resultatmessig søndag, men Wolfsburg-stjernen tror søndagens motstander ville hevdet seg meget bra om de hadde fått være med i mesterskapet.

– Jeg tror at dette laget her var ganske mye bedre enn to av tre lag som vi skal møte i gruppen. Og jeg tror de er bedre enn alle tre, men vi skal ikke snakke ned noen. Selv om USA spiller for spiller er bedre, så er det ikke gitt at det blir enkle kamper når vi kommer til våre motstandere i EM. De har helt ulike spillestiler. Jeg er litt usikker på hvordan Nederland er, men vi har generelt et veldig godt tak på dem. Så det blir veldig spennende å se, sa Graham Hansen.

Hegerberg: – De vinner. Det er en bra egenskap og noe vi må se på
Angrepsmakker Ada Hegerberg var usikker på om hvorvidt prestasjonen søndag ville vært god nok til å plukke poeng når det virkelig gjelder på nederlandsk jord om en drøy måned.

– Det er litt tidlig å si foreløpig. Dette var en kamp for å vise hvor vi skulle måle oss. Hvis vi skal ha ambisjoner, må vi måle oss mot motstand som dette. Da er det surt at vi ikke vinner. Så er det perioder der vi gjør det godt, vi klarer å holde på ballen, vi kommer oss ut av trange områder ute i rom og vi kommer til innlegg og sjanser. Allikevel er det ikke nok til at vi klarer å skape store hundreprosentsjanser, så det er det som mangler litt. Det blir litt for uregelmessig. Men det er noe vi må jobbe med videre. USA har ikke en perfekt kamp de heller, men de vinner. Det er en veldig bra egenskap, og det er noe vi er nødt til å se på før EM, sa Hegerberg til TV 2.

Landslagssjefen fikk gode svar
Landslagssjef Martin Sjögren mener at det er vanskelig å direkte sammenligne motstandere, men sa seg fornøyd med mye av det hans lag presterte mot verdenstoeren.

– Det er ikke alle de store stjernene som er her, men USA er fremdeles en veldig, veldig bra nasjon. Det er helt umulig direkte å overføre det til dem vi skal møte, for vi møter lag som spiller på en annerledes måte. Både Nederland og Danmark er mye mer ballbesittende, så det blir en litt annerledes type kamper, men dette er en veldig bra motstander for oss.

– Vi får svar på at vi er på god vei. Jeg vet ikke om vi skal kalle det for EM-form eller hva vi skal kalle det for, men svarene som kom er at vi spilte en ganske jevn kamp mot et av verdens beste landslag. Selv om vi har enkelte problemer både i forsvar og angrep, så slipper vi ikke dem til spesielt mange målsjanser. Vi skaper ikke veldig mange store sjanser heller, men vi har ganske mange situasjoner der vi er presise og skaper gjennombrudd uten å lykkes helt, sa Sjögren.

Sjögren: – Fremdeles muligheter for å spille seg inn i EM-troppen
Nå har landslagssjefen snaut tre uker på seg før troppen til mesterskapet blir offentliggjort 28. juni. Spillerne fra Toppserien har fremdeles noen uker igjen å imponere på, og svensken bedyrer at ingen dører er stengte.

– Vi har en bruttotropp på rundt 30, så skal vi ta ut 23 av dem. Men om du ser på troppene jeg har tatt ut, så er de ikke så ulike. Det blir ikke store forskjeller, men det er et race hele veien inn mot den endelige troppen. Det finnes fremdeles muligheter for noen som ikke er her til å spille seg inn, sa han.