Boksedronningen Brækhus med triumf på hjemmebane

Cecilia Brækhus' første kamp hjemme i Bergen endte med seier.

Cecilia Brækhus (35) levde opp til sitt soleklare favorittstempel og beseiret Erica Farias (32) på Koengen i Bergen fredag kveld.

Det ble poengseier, og dommerstemmene var på 99-91, 99-91 og 98-92.

Se referat: TV 2 fulgte kampen runde for runde.

Da seieren var et faktum var det en tydelig rørt Brækhus som takket publikum i hjembyen.

– Dette er kanskje det største øyeblikket i karrieren min. Det blir vanskelig å toppe dette, sier Brækhus til TV 2.

– Det folk i Norge kanskje ikke skjønner er at dette er et internasjonalt gjennombrudd for meg. Farias er en verdensmester, og jeg har slått en verdensmester i Bergen. Det kommer nok noe ut av dette, sier Brækhus.

Hun åpner for flere kamper i Norge, men håper også at hun får en drømmekamp i USA.

– Jeg har veldig lyst til å oppleve en kamp eller to til i Norge, men jeg må til USA for å bokse før jeg legger opp. Det er noe jeg har lyst til å gjøre, sier Brækhus.

Hyller motstanderen
Det å vinne på hjemmebane betyr alt for Brækhus.

– Det har vært mange oppturer og nedturer, og ikke minst beinhardt arbeid hver eneste dag. Så kommer bergenserne og topper det, og gjør hvert eneste sekund hvert det. Dette er ubeskrivelig. Dette er stort, sier hun.

Brækhus hyller motstander Farias og mener hun var med på å gjøre kampen i Bergen ekstra spesiell.

– Det måtte også være en kamp som var verdt en slik hjemkomst, og Erica Farias - herlighet! Hun tok den kampen, hun tok turen over og leverte et forrykende show. Jeg har så mye respekt for henne. Uten Farias hadde ikke dette blitt så magisk. Man får aldri denne følelsen når man vinner mot en middels motstander, men hun er den beste, sier Brækhus.

Vil erobre USA
Cecilia Brækhus har nå vunnet alle sine 31 kamper som proffbokser, og hun beholder naturligvis alle sine fem weltervekt-tittelbelter (WBC, WBO, IBF, WPB og WBA) etter å ha beseiret Farias.

Nå ønsker hun å erobre USA.

– Vi må tenke litt. Kanskje vi burde reise til Amerika og får alle bergenserne ned til Las Vegas, sier Brækhus til ellevill jubel fra publikum.