BØR KJØPE KANE: Paul Merson mener Manchester United bør kjøpe Harry Kane.
BØR KJØPE KANE: Paul Merson mener Manchester United bør kjøpe Harry Kane. Foto: Scanpix/montasje

Arsenal-profilens råd til United: – Kjøp Harry Kane!

Paul Merson råder José Mourinho til å gjøre alt han kan for å hente Tottenham-stjernen Harry Kane til Old Trafford i sommer.

Manchester Uniteds manager José Mourinho er på spillerjakt, og skal ha fått over milliarder kroner å handle for i sommer.

Øverst på ønskelisten står en ny stjernespiss.

Etter at Antoine Griezmann gjorde det klart at han blir værende i Atletico Madrid, har Manchester United vendt blikket mot Real Madrids spisstjerne Alvaro Morata.

Men den tidligere Arsenal-profilen Paul Merson, som spilte over 350 kamper for London-klubben mellom 1985 og 1997, mener Morata ikke er riktig mann for Manchester United.

– Gå «all in» for Kane
Merson slår fast at José Mourinho bør gjøre alt han kan for å hente Tottenhams toppscorer Harry Kane til Old Trafford i sommer.

TILUNITED? Ja, mener Paul Merson.
TILUNITED? Ja, mener Paul Merson. Foto: Bobby Yip

– Helt ærlig så mener jeg at Manchester United må gå for Harry Kane. Jeg tror klubben kan tilby Tottenham 800 eller 900 millioner kroner for ham, sier Paul Merson til Sky Sports News – kanalen den tidligere Arsenal-profilen har jobbet som fotballekspert for i en årrekke.

– Premier League er en hard liga. Dersom Manchester United sikrer seg Harry Kane får de en spiller som kjenner ligaen, og som vil garantert score 25 mål i løpet av en sesong. Manchester United er en av verdens største klubber og er absolutt nødt til å kjempe om tittelen, fastslår Merson.

Merson har samtidig fått med seg at Diego Costa vil forlate Chelsea.

Evertons superspiss Romelu Lukaku skal være førstevalget til å erstatte den omstride spanjolen på Stamford Bridge.

– Morata passer bedre i Chelsea
Den tidligere Arsenal-spilleren oppfordrer imidlertid Chelsea-manager Antonio Conte til å droppe interessen for Lukaku. Merson mener at Chelsea heller bør gå for Alvaro Morata.

– Jeg synes at Morata passer bedre inn i Chelsea enn Lukaku, konkluderer Merson.

Og forklarer hvorfor:

– Jeg synes at Morata er en bedre «all-round» fotballspiller. Lukaku er en målscorer om du kun ser på statistikken, men ser du på hvor mye han løper og hvor mye han sprinter så er han ikke i nærheten av en spiller som for eksempel Costa, oppsummerer Merson.

Harry Kane ble toppscorer i Premier League forrige sesong med 29 mål på 30 ligakamper.

Romelu Lukaku havnet på andreplass på toppscorerlisten med 25 mål på 37 ligakamper.