FIKK CONTE TIL Å SE RØDT: Dette bilde skal ha fått Antonio Conte til å reagere kraftig.
FIKK CONTE TIL Å SE RØDT: Dette bilde skal ha fått Antonio Conte til å reagere kraftig. Foto: Diego Costa/Instagram

– Dette bildet fikk Conte til å kvitte seg med Costa

Chelseas manager Antonio Conte skal ha bestemt seg for å kvitte seg med stjernespissen Diego Costa allerede i november i fjor.

Diego Costa stakk av kapret alle overskriftene da han tidligere denne uken bekreftet at han ville forlate Chelsea etter å ha havnet på kant med manager Antonio Conte.

– Conte har sendt meg en tekstmelding der han forteller meg at jeg ikke er i planene hans, sa Costa til internasjonal presse.

Den kontroversielle spissen var opprørt over måten han fikk beskjeden på.

– Forholdet mitt til treneren har ikke vært bra denne sesongen, og det er tydelig at han ikke ønsker å ha meg på laget. Jeg går ut fra at jeg har hatt en så dårlig sesong at jeg ikke kan fortsette, uttalte Costa.

Gran reencuentro y grandes recuerdos @simeone

Et innlegg delt av Diego Costa (@diego.costa)

Ifølge The Daily Mirror har nå Costa offentliggjort hva Conte skrev i den mye omtalte tekstmeldingen til sine lagkamerater på landslaget og spanske journalister.

Tekstmeldingen fra Conte til Costa – som fikk angriperen til å se rødt – lyder slik:

«Hei Diego, jeg håper alt er bra med deg. Takk for sesongen vi tilbragte sammen. Lykke til neste sesong, men du er ikke i mine planer», skrev Conte til Costa, ifølge tekstmeldingen som blant annet er gjengitt av The Daily Mirror.

– Bestemte seg i november i fjor
De engelske avisene The Daily Mirror og The Daily Mail hevder at Antonio Conte allerede i november i fjor bestemte seg for å kvitte seg med angriperen.

Chelseas mektige manager skal lenge ha irritert seg over Costas oppførsel.

Problemene startet allerede på Chelseas treningsleir i California foran sesongen, da Costa hevdet at han ikke kunne trene for fullt i varmen på grunn av ryggproblemer. Conte kjøpte ikke forklaringen, og vraket stjernespissen til vennskapskampene mot Liverpool og Real Madrid.

– Conte gjorde det klart at han ikke ville bruke spillere som ikke ga 100 prosent på trening, opplyser en kilde til The Daily Mail.

28-åringen skal da ha gitt beskjed om at han savnet gamleklubben Atletico Madrid, noe som fikk manageren til å bli enda mer irritert.

– Ble rasende etter å ha sett bilde av Costa og Simeone
Da Costa i november i fjor publiserte et bilde der han spiser middag sammen med Atletico Madrids suksesstrener Diego Simeone tok Conte avgjørelsen om å kvitte seg med den spanske landslagsspilleren etter sesongen. Chelsea-sjefen skal ha bestemt seg for å beholde den omstridte spissen ut sesongen for lagets del.

Chelseas manager skal bare ha blitt mer og mer sikker på sin avgjørelse etter at Costa gjennom sesongen havnet i konflikt med klubbens fysiske trener, flørtet med en kinesisk klubb i januar og senere ha lagt ut bilder på sosiale medier der angriperen feiret seire med øl i garderoben.

– Toppmanagere er nådeløse i disse situasjonene. Klarer man ikke å innrette seg etter regler og spillestil, blir man skiftet ut. Det viser hvor kompromissløs ting kan være i toppfotballen. Hvis Chelsea ikke skulle levere neste år, eller kjøpe en spiss som ikke leverer, vil det være noe fansen og media vil bruke mot Conte, poengterte TV 2-ekspert Petter Myhre.

Abramotivsj og klubbledelsen skuffet
Avgjørelsen om å kvitte seg med Costa via en SMS-melding har imidlertid falt i dårlig smak hos Chelseas mektige klubbeier Roman Abramovitsj.

Chelsea-eieren er skuffet over at manageren ikke spurte på råd om forhånd, skriver The Daily Mirror.

Costa skal ha rapportert tekstmeldingen han fikk av Conte til klubbledelsen, og direktør Marina Granovskaia skal ha svart at hun ville ta seg av forhandlingene.

Chelsea-ledelsen frykter nå at klubben må slippe Costa på billigsalg fordi det ble offentlig kjent at superspissen ville forlate Stamford Bridge.

Costa har også denne sesongen spilt en sentral rolle på Chelseas vei mot ligatittelen med 20 scoringer. På sine tre sesonger i Chelsea har Costa vunnet Premier League to ganger, ligacupen én gang og scoret totalt 58 mål på 120 kamper.

Med Costa på vei ut tyder det meste på at Romelu Lukaku blir erstatteren. Belgieren har bekreftet at han ikke skal spille i Everton neste sesong og en retur til klubben han ble solgt fra i 2014 virker å være rett rundt hjørnet.

Costa ser ut til å ende opp i italienske AC Milan.