Costa bekrefter: – Jeg er ikke ønsket av Conte

Diego Costa skal ha fått nådestøtet av manager Antonio Conte.

Diego Costa (28) har annonsert at han kommer til å forlate Chelsea i sommer.

Fikk tekstmelding av Conte
Den brasiliansk-fødte spanjolen avslørte sin Chelsea-skjebne etter onsdagens landskamp mot Colombia.

– Conte har sendt meg en tekstmelding der han forteller meg at jeg ikke er i planene hans, sier Costa.

Den kontroversielle spissen er opprørt over måten han fikk beskjeden på.

– Forholdet mitt til treneren har ikke vært bra denne sesongen, og det er tydelig at han ikke ønsker å ha meg på laget. Jeg går ut fra at jeg har hatt en så dårlig sesong at jeg ikke kan fortsette, sier Costa.

– Akkurat nå er jeg Chelsea-spiller fordi jeg har en kontrakt, men treneren ønsker ikke å ha meg der. Så jeg må finne meg et nytt lag, sier Costa.

Forholdet mellom Costa og Conte nådde kokepunktet i januar da den italienske manageren var rasende over spissens ønske om å forlate Chelsea til fordel for en kinesisk klubb. Uenighet rundt en ryggskade gjorde også Conte opprørt, og Costa ble vraket til kampen mot Leicester, før han var tilbake på laget med scoring mot Hull en uke senere.

– Det er veldig spesielt at han går ut og sier det. Det er egentlig en bekreftelse på det man har trodd, at det ikke har vært 100 prosent mellom Costa og Conte, sier TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre.

– Toppmanagere er nådeløse i disse situasjonene. Klarer man ikke å innrette seg etter regler og spillestil, blir man skiftet ut. Det viser hvor kompromissløs ting kan være i toppfotballen. Hvis Chelsea ikke skulle levere neste år, eller kjøpe en spiss som ikke leverer, vil det være noe fansen og media vil bruke mot Conte.

Tilbake til Atlético?
Det har vært vedvarende spekulasjoner rundt fremtiden til Costa etter den påståtte interessen fra Kina. Selv uttalte Costa etter finalen i FA-cupen at han kun vil forlate Chelsea dersom det er til fordel for Atlético Madrid - klubben der han skapte seg et navn på den europeiske scenen.

Det er bare ett problem. Atlético har ikke lov til å registrere nye spillere før 1. januar 2018. Det betyr at dersom Costa skulle returnere til klubben han elsker, må han belage seg måneder uten å spille kamper.

– Fem måneder uten å spille? Jeg vet ikke. Det er komplisert, men folk vet at jeg elsker Altético og at jeg elsker å bo i Madrid. Det ville vært fint å dra tilbake, men det er vanskelig å gå fire-fem måneder uten å spille i et VM-år. Det er mye å tenke på. Jeg må spille, det er alt.

28-åringen forteller at ingen andre lag foreløpig har tatt kontakt.

– Nei, men hvis manageren tar kontakt og forteller deg at du ikke er ønsket, må du forlate klubben, sier han.

Lukaku på vei inn
Costa har også denne sesongen spilt en sentral rolle på Chelseas vei mot ligatittelen med 20 scoringer. På sine tre sesonger i Chelsea har Costa vunnet Premier League to ganger, ligacupen én gang og scoret totalt 58 mål på 120 kamper.

Med Costa på vei ut tyder det meste på at Romelu Lukaku blir erstatteren. Belgieren har bekreftet at han ikke skal spille i Everton neste sesong og en retur til klubben han ble solgt fra i 2014 virker å være rett rundt hjørnet.

– Det vil være en god signering. Han er en meget god Premier League-spiss og samtidig er han ung. Conte er en trener som ønsker å være med på å forme spillere i en måte som passer hans taktikk. Således vil Lukaku være en god signering. Han kjenner klubben og Premier League. Det betyr at det er store muligheter for at han ikke trenger tid på seg til å akklimatisere seg. Det er safe å hente en etablert spiss fra Premier League, sier Myhre.