Sogndal slo tilbake og vant etter brøler fra landslagsuttatt keeper

Bendik Bye ble overtidshelt da Sogndal slo Sandefjord i målrik kamp.

Se sammendrag fra Sogndal-Sandefjord i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

Sogndal-Sandefjord 3-2

Sogndal styrte mot en frustrerende uavgjort, men fem minutter på overtid klinket Bendik Bye inn 3-2-målet hjemme mot Sandefjord.

En kamp med mange hendelser å snakke om startet med at den nylig landslagsuttatte Sogndal-keeperen Mathias Dyngeland hadde en meget uheldig inngrepen på gjestenes ledermål.

– Det må vi si er en brøler fra landslagskeeperen. Han kan holde, men går ut for å bokse til den og bokser den rett i sin egen spiller. Den går via Kjetil Wæhler og i mål. Mathias Dyngeland må ta den fullt og helt på sin kappe, sa Jesper Mathisen i TV 2s FotballXtra-studio da gjestene tok ledelsen 1-0 i Sogndal.

Etter en hendelsesrik 1. omgang der det stod 2-2 og Sandefjord hadde fått en mann utvist, slet saftkokerne med å komme til sjanser etter hvilen. Så dukket Bye opp på overtid av overtiden. På en retur dunket han inn vinnermålet fra tolv meter. Scoringen skapte full ekstase på Fosshaugane.

Dyngeland på godt og vondt
Tidligere i uken var Sogndal-målvakt Mathias Dyngeland altså å finne blant landslagssjef Lars Lagerbäcks utvalgte i Norges tropp til kampene mot Tsjekkia og Sverige. Det er første gang 21-åringen er kalt inn på A-landslaget.

I søndagens oppgjør viste Dyngeland seg fram både på godt og vondt. Etter 13 minutter måtte han ut i full strekk og fistet unna Joackim Solberg Olsens langskudd. En solid redning, men som like etter ble fulgt opp med en tabbe.

Med flere Sandefjord-spillere i offsideposisjon valgte Dyngeland å bokse Pau Morers frispark. Ballen gikk rett i lagkamerat Kjetil Wæhler og i nettmaskene.

– Det var godt å få en god redning på første involvering, men på det første målet glapp det litt med orienteringen. Heldigvis snudde Martin (Ramsland) det fort for oss, sa Dyngeland til Eurosport i pausen.

Straffe og rødt kort

Sandefjord hadde knapt gjort unna feiringen før det sto 1-1 på lystavla på Fosshaugane. For bare minuttet etterpå var det gjestenes tur til å rote det til. Christer Hansen bommet på ballen, og dermed kunne Ramsland trille inn utligningen mellom beina på bortelagets målvakt Ingvar Jónsson.

Gjestene fra Vestfold styrte banespillet i første omgang. I det 27. minutt dunket Victor Demba Bindia til på en klarering og traff stolpen. Det var derfor ikke helt ufortjent da André Sødlund fintet seg gjennom Sogndal-forsvaret og la på til 2-1 fra rundt seks meters hold.

Mannskapet til Lars Bohinen var nær å ta med seg ledelse til pause, men på overtid fikk hjemmelaget straffe etter at Ramsland tilsynelatende ble lagt i bakken. Dommer Trygve Kjensli ga samtidig Christer Hansen direkte rødt kort.

– Jeg har sett verre situasjoner der det ikke er blitt gitt rødt kort, men det er holding. Dommerne sliter med å være konsekvente, men jeg er enig i at det er rødt kort, sa Drillo i TV 2s FotballXtra-studio.

Første Sogndal-seier på tre kamper

Fra ellevemeteren var Gilbert Koomson sikker. Han plasserte ballen midt i mål. Ghaneseren er Sogndals toppscorer med fem scoringer.

– Vi hadde fortjent å lede (til pause). Det er surt det som skjer på slutten. Jeg vet ikke om Christer tar ham en gang, sa målscorer Sødlund til Eurosport etter første omgang.

Det var Sogndals første seier på tre kamper, mens Sandefjord har gått uten en trepoenger på sine fire siste.

Etter landslagspausen om to uker får både Sogndal og Sandefjord besøk av to topplag. Førstnevnte tar imot Sarpsborg, mens Sandefjord møter Odd.