Leciejewski reddet Brann i toppkampen

GOD REDNING: Det tok nesten 75 minutter før Eliteserie-kampen fikk en stor mulighet. Da sto denne mannen i veien.
GOD REDNING: Det tok nesten 75 minutter før Eliteserie-kampen fikk en stor mulighet. Da sto denne mannen i veien. Foto: Wold, Ole Martin
Branns kritiserte målvakt sto frem da Odd fikk en sjelden mulighet i sjansefattig kamp.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Odd - Brann 0-0

Både Odd og Brann hadde press på seg før lagene møttes i Skien søndag, etter at både Rosenborg og Sarpsborg 08 hadde vunnet sine kamper tidligere på kvelden.

Etter hvert virket det som begge lagene var fornøyde med 0-0 og ett poeng. Det tok nesten 75 minutter før den første ordentlige målsjansen kom. Da havnet Riku Riski alene med Brann-målvakt Piotr Leciejewski, som gjorde seg stor og reddet Odd-vingens skudd med beinet.

Leciejewski har ikke vist sin beste form denne sesongen, men mot Odd viste han hvorfor trener Lars Arne Nilsen ikke har plassert polakken på benken.

Uavgjort gjør at Brann ligger på tredjeplass, to poeng bak Sarpsborg 08 på plassen foran. Rosenborg leder serien, bare ett poeng foran sarpingene.

– Vi har et veldig godt fundament bak. Det tok lang tid før de fikk sjanser. Så har vi Piotr i mål, og i dag var han «outstanding» på slutten, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til Eurosport Norge.

– De presset oss og spilte en god kamp, men vi forsvarte oss som et lag. Det var nøkkelen i kveld, sier kaptein Vito Wormgoor til Eurosport Norge.

Odd ligger på fjerdeplass i Eliteserien.

– Meget godt fornøyd med kampen. Strålende i andre omgang, som mot Molde. Ett poeng mot to topplag der vi spiller bra er dårlig betalt. Det er ikke godt nok ikke å score og skape mer når vi er så sterke spillemessig, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til Eurosport Norge.

Vega-suser
Sondre Rossbach var tilbake i Odd-målet etter å ha returnert fra skade. Viljar Myhra har gjort det godt i mellomtiden, og det var derfor knyttet spenning til hvem Odd-trener Dag-Eilev Fagermo ville starte med, men Rossbach er fortsatt Odds førstevalg.

Fire minutter ut i kampen fikk Rossbach teste seg. Gilli Rólantson fyrte løs fra distanse, men Odd-målvakten holdt ballen, som spratt ekkelt i bakken før mål.

Brann var det førende laget i første omgang, men slet med å skape målsjanser. I det 24. spilleminutt kom Brann med et nytt godt langskudd, denne gang ved Deyver Vega. Costaricanerens forsøk gikk like utenfor krysset.

– Fått kampen dit vi vil
Lagene byttet siden på 0-0 etter en jevn og sjansefattig førsteomgang.

– Vi følger kampplanen som vi skal. Vi får overganger som vi har regnet med, men vi er unøyaktige på den siste tredjedelen. Vi skaper flere nesten-sjanser, så det er bare å fortsette. Litt mer nøyaktighet på siste tredjedelen, kan vi avgjøre. Jeg synes vi har fått kampen dit vi vil, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen til Eurosport Norge i pausen.

Dag-Eilev Fagermo valgte å ta ut Fredrik Nordkvelle til fordel for Oliver Berg før amdre omgang. Odd-treneren begrunnet det med at den tidligere Strømsgodset- og Brann-spilleren har slitt med skade den siste uken.

– Vi må mer inn mellom stopper og back. Vi skaper for lite når Brann ligger lavt, sa Odd-treneren til Eurosport Norge om sitt lags første omgang.

Odd kunne i forbindelse med kampen bekrefte at Nordkvelle har forlenget kontrakten med telemarkingene med to år.

Odd bedre etter pause
Odd var friskere i starten av andre omgang. Drøye ti minutter ut i omgangen fikk Fredrik Oldrup Jensen en gyllen mulighet. Han rev seg løs fra Gilli Rólantson på bakerste stolpe og burde fått headingen på mål, men en meget svak avslutning gikk via bakken og utenfor Branns mål.

I det 75. spilleminutt kom kampens største mulighet. Piotr Leciejewski har ikke hatt den beste vårsesongen, men Brann-målvakten viste at han fortsatt kan da Riku Riski kom alene med ham. En god redning stoppet Odd og Riski.

I siste ordinære spilleminutt kom Riski ned til dødlinjen og slo inn til innbytter Stefan Mladenovic, som headet like utenfor. På overtid fikk Odd en ny enorm mulighet da det var fullstendig kaos foran mål, men Branns keeper fanget ballen. Dermed endte det 0-0 og med ett poeng til hvert av lagene.

Lik TV 2 Sporten på Facebook