Stake Laengen har fått klarsignal til Tour de France

Nordmannen sier at han er i sitt livs form bare én måned før Tour de France.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vegard Stake Laengen kom med gledelige nyheter da han snakket med TV 2 før søndagens start i Critérium du Dauphiné. Han blir en del av UAE-laget som drar til Tour de France.

– Jeg kan vel si at det så å si er sikkert. Man kan regne med å se meg der i sommer, ja, sier Stake Laengen til TV 2.

Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen er allerede sikret billett til Touren, mens Sven Erik Bystrøm (Katusha) og Sondre Holst Enger (Ag2r) må vise seg de kommende ukene for å komme med på sine respektive lag.

– Det føles bra. Men det er klart at jeg må holde meg sykdom- og skadefri til den tid. Det er fortsatt en god stund igjen. Dersom alt går etter planen, står jeg på start, sier Stake Laengen.

28-åringen kommer fra en meget sterk sjetteplass sammenlagt i Tour of California og håper at formen skal være minst like god i Critérium du Dauphiné de kommende åtte dagene.

– Er du i ditt livs form?

– Jeg vil tro det. Jeg håper at jeg ikke har mistet formen siden da. Jeg føler formen går oppover.

Stake Laengen er del av et sterkt UAE-lag der Ben Swift er mannen i spurtene mens Louis Meintjes prioriteres i fjellene, men det kan åpne seg muligheter for brudd, sier nordmannen.

I fjor syklet Stake Laengen både Giro d'Italia og Vuelta a Espana. Nå får han sin første mulighet i den siste av tre Grand Tourene.

Se alle etappene i Critérium du Dauphiné på TV 2 Sportskanalen og Sumo!