– Det eneste som ikke har gått Ronaldos vei det siste året er den bysten

– Det er bare til å ta av seg alt man har fra topp til tå, sier Jesper Mathisen om Real Madrids Mesterliga-helt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendrag fra Champions League-finalen i videovinduet!

Cristiano Ronaldo ble nok en gang den store spilleren for Real Madrid med sine to mål i 4-1-serieren over Juventus i lørdagens Champions League-finale.

– Det er bare til å ta av seg alt man har fra topp til tå. Alt er sagt. Det eneste som ikke har gått Cristiano Ronaldo sin vei det siste året er den bysten. Han vant EM i fjor sommer, La Liga forrige måned og nå Champions League. Hva mer kan vi si? sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen om den portugisiske 32-åringen.

Ronaldo står med 105 mål i Mesterligaen. Ingen har flere. Barcelona-stjernen Lionel Messi er nærmest med sine 94 mål i turneringen. Han har også rekorden med flest mål i sluttspillet i løpet av en og samme sesong med sine ti fulltreffere. Mathisen ønsker ikke å trekke paralleller til Messi.

– Vi får legge vekk alle sammenligninger med Messi og være glade for at vi har fått leve mens de begge to spiller fotball. Det er fantastisk underholdende, og de gjør det i en fotballhverdag med en enorm fysisk påkjenning der alle lag er bedre trent, bedre organisert og der det er tettere og jevnere i toppen, sier Mathisen, og fortsetter:

– Med all respekt for de som dominerte før: Det er blitt vanskeligere og vanskeligere og vanskeligere. Og så går Ronaldo ut og leverer slik uke etter uke etter uke. Og han er ikke 25-26 år heller, skryter han.

En legendarisk storscorer fra England var også full av beundring.

– Måten Ronaldo scoret sitt andre mål, måten han angrep rommet... Juventus var sjanseløse. De var sjanseløse mot Ronaldo og det raske spillet fra Real Madrid. Du må gi dem stor honnør for det, sier BBCs Alan Shearer.

– Han er utrolig. Han kom opp som en ving, men på målene i dag ser vi en typisk spiss. Han blir bedre og bedre også, sier Liverpool-legenden Ian Rush til Viasat.

Også i Viasats studio ble Ronaldo hyllet av ekspertene.

– Den formen han har vist gjennom sluttspillet er helt enormt, sier Viasats ekspert Morten Langli, som lar seg imponere av Ronaldos forandring.

– Det er fascinerende å se omskolering til en klassisk nummer ni. Vi husker hvordan han var som spiller da han kom opp, sier Langli, og tenker på den dribleglade Sporting-gutten som tidlig gikk til England og Manchester United.

– Det hadde vært interessant å se hvor mange touch han hadde i dag, for han setter ikke så preg på det spillemessig, men han scorer alltid, sier Viasat-kollega Rune Bratseth.

Cristiano Ronaldo peker på at han ble hvilt i flere kamper mot slutten av sesongen for å være bedre stilt til Mesterliga-finalen.

– Jeg spilte en spektakulær avslutning på sesongen. Jeg var forberedt på dette. Det var et bra alternativ for meg og for treneren. Jeg er veldig fornøyd med sesongavslutningen, sier Ronaldo ifølge AS.