– Jeg har vært avventende med Katusha for å presse opp lønnen

Alexander Kristoff om Astana-ryktene, forhandlingene med Katusha, og telefonene han fikk fra laget etter uttalelsene om egen vekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Kristoff, og fire andre nordmenn, i Critérium du Dauphiné på TV 2 Sportskanelen og Sumo fra 13.35 søndag

SAINT-ÉTIENNE (TV 2 Sporten): Sist Alexander Kristoff signerte kontrakt med Katusha hadde han nylig vunnet Flandern rundt, to Tour de France-etapper og Milano-Sanremo.

Triumfene har kommet hyppig også etter den tid, men 29-åringen er klar over at han har litt svakere kort på hånden nå når ny kontrakt skal diskuteres.

– Jeg er kanskje forberedt på å gå litt ned i lønn. Jeg var «on-fire» sist jeg signerte kontrakt. Men jeg har prestert bra etterpå også, så jeg tror ikke jeg må altfor mye ned i lønn. Samtalene jeg har hatt med Katusha så langt har basert seg på en lavere lønn. Vi får se. Det er derfor jeg kanskje også har vært litt avventende og venter på at andre skal komme på banen. Da kan jeg få presset prisen litt opp, forteller Kristoff dagen før Critérium du Dauphiné.

– Man har jo ryktet til Astana i bakhodet

Et lag med penger på bok er Astana.

Alexandre Vinokourovs kontroversielle lag er, ifølge belgisk presse, svært så interesserte i nordmannen, og har fra før Truls Korsæth på lønningslisten.

– Astana. Er det tull eller seriøst?

– Det er ikke noe mer seriøst enn andre lag. Jeg har hørt at det er forskjellige lag som er interessert, men det er hyggelig å få bekreftet, nok en gang, at Astana er interessert. Men jeg har ikke noe konkret tilbud fra de. Så på den måten er det tull. Det virket nesten som om det lå en kontrakt på bordet, sier Kristoff.

– Hvilke andre lag har du hørt fra?

– Det har jeg ikke lyst til å gå ut med.

– Ryktet til Astana. Er det et hinder, eller er det noe man ikke tenker på?

– Man har det jo i bakhodet. De har jo hatt en del saker, men det har jo Katusha også. Jeg har sett hvordan de jobber her mot doping. Jeg regner med at Astana også har slike holdninger. De har ikke hatt de største sakene i det siste, så vi får håpe det holder seg sånn.

Misforståelse om vekten

Kristoff har en grunnlønn på mellom 16 og 18 millioner kroner i Katusha.

I retur har Katusha fått seks seirer så langt i år, 13 i fjor og 20 året før, men arbeidsgiveren var ikke spesielt tilfreds etter at Kristoff gikk ut med at laget hadde bedt han om å slanke seg i begynnelsen av forrige måned.

– Jeg måtte gjennom noen telefonsamtaler og forklare meg litt. Men det er over nå og noe vi har lagt bak oss. Det er to sider av saken. Men jeg hadde i alle fall fått med meg at de hadde klaget på det. De menter ikke at de hadde gjort det, og da ble det sånn.