MISTET JOBBEN: Henning Berg.
MISTET JOBBEN: Henning Berg. Foto: Peter Dejong

Henning Berg fikk sparken

Henning Berg (47) fikk bare én sesong i Videoton.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bare dager etter at seriegullet i Ungarn glapp, er Henning Berg ferdig som trener i Videoton. Det bekreftet klubben fredag.

Nordmannen overtok klubben i mai i fjor.

– Det var skuffende med cupexiten og ligaresultatene, hvor vi var så nær. Jeg er uansett fornøyd med lagets utvikling og at vi scoret flest mål og slapp inn færrest, noe som normalt skal holde til å vinne ligaen, sier Berg selv i pressemeldingen.

Videotons målsetting før sesongen var å vinne serien, men Honved sikret seg seriemesterskapet i siste runde.

– 2016/17-sesongen var generelt skuffende. Vi ble slått ut av den ungarske cupen på høsten mot et tredjedivisjon. Vi klarte heller ikke å vinne ligatittelen. Før sesongen mente vi at stallen var så god at den naturlige forventningen var seriemesterskap, forklarer fotballdirektør i Videoton, Zoltán Kovács, til klubbens nettside.

– Vi hadde sjansen til å avgjøre det i siste kampen, men vi klarte det ikke. Etter min mening burde vi ha vunnet ligaen noen kamper tidligere. Laget har utviklet seg det siste året, så vi må takke manageren for jobben, men det beste er å fortsette med en annen. Henning Berg var veldig ryddig i forhandlingene, og begge parter mener at dette er den beste løsningen, fortsetter Kovács, som håper erstatteren er klar om kort tid.

Etter å ha vært trener for Lyn og Lillestrøm i Norge, har Henning Berg ledet Blackburn, Legia Warszawa og nå sist Videoton.