– Han er Eliteseriens mest kjente spiller – i utlandet!

Stabæks mediesjef Oddbjørn Vistnes er skråsikker på at en Stabæk-spiller er den mest kjente spilleren i den norske Eliteserien – vel og merke i utlandet. Men få nordmenn vet hvem han er...

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gurpreet Singh Sandhu heter han, er keeper på Stabæk og kommer fra India. Og i hjemlandet er han «stor». Han har for eksempel omlag 75 000 følgere på Facebook.

Se reportasje øverst

Eneste utenlandsproff.

– Det er kanskje ikke så rart, jeg er vel den eneste fra India som spiller i en utenlandsk liga av en viss standard, sier 25-åringen.

TV 2 var innom Nadderud da klubben hadde livesending med inderen på Facebook.

– Det bor over en milliard i India, det er enorm interesse for fotball i landet, det merker vi. Det går ikke en dag uten at vi får spørsmål om eller til Gurpreet Singh Sandhu, forteller Oddbjørn Vistnes.

Og det manglet ikke på spørsmål til keeperen på livesendingen på Nadderud vi var med på, nesten alle kom fra India. Alt fra hvem er best av Messi og Ronaldo til hva slags mat han spiser i Norge.

Bli med på livesending!

– Dette opplegget her noe av det vi gjør for å yte litt service til alle interesserte. Og vi tester også ut om det kan ligge kommersielle muligheter for å tjene noen kroner på dette. Alt annet ville jo være tjenesteforsømmelse, sier Vistnes. Han minner igjen om at det i India bor godt over en milliard mennesker.

Flere indere ut.

– Det er viktig for meg at jeg kan stille opp på dette her, med slik interesse føler jeg på en måte at de der hjemme også er med meg her i Norge, forklarer Gurpreet Sing Sandhu. Han er for øvrig kaptein på det indiske landslaget.

– Jeg håper at flere landsmenn kommer seg til utenlandske ligaer, det er viktig for å heve kvaliteten på indisk fotball, sier Stabæk-keeperen. Han har i lang tid slitt reservebenken hos Bærumsklubben men er i øyeblikket førstemålvakt.

– Men jeg tar ingenting for gitt. Jobber du hardt, får du som fortjent, sier han.

På Fifas siste ranking er India nummer 100, rett bak Norge på 87. plass.