Nairo Quintana med Chris Froome under Tour de France 2016. 
Nairo Quintana med Chris Froome under Tour de France 2016.  Foto: Kenzo Tribouillard

Froome peker ut sine største Tour de France-konkurrenter

Chris Froome ser på fire mann som de sterkeste motstanderne i kampen for en fjerde seier i Tour de France.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

32 år gamle Froome vant Tour de France i 2013, 2015 og 2016 og vet en del om hva som må til for å stå øverst på pallen etter tre beinharde uker rundt i Frankrike.

Han mener én ting er sikkert: Du bør ikke ha kjørt Giro d'Italia først.

– De største truslene kommer fra de som ikke har syklet Giroen, som Richie Porte, Alberto Contador og Romain Bardet, sier Froome ifølge Reuters.

Dermed levner han i utgangspunktet ikke store sjanser til Movistars Nairo Quintana (27), som ble nummer to i Giroen i år. I fjor ble kolombianeren nummer tre i Tour de France.

– Det blir vanskelig for Nairo å sykle både Giroen og Touren, sier Froome, før han likevel ikke avskriver ham helt:

– Han kan gjøre det bedre i Touren fordi han er en type rytter som gjør det bedre i det andre enn i det første treukersrittet, sier briten og tenker på ryttere som sykler mer enn en av Giroen, Touren og Vuelta a Espña i samme sesong.

Måler krefter i Dauphiné

Froome har ikke hatt noen stor sesong så langt – uten at det virker å bekymre noen. Han skal nå finpusse Tour-formen med de andre sammenlagtkanonene i Criterium du Dauphiné på TV 2 Sportskanalen fra søndag av.

BMCs Richie Porte (32), som var Froomes løytnant i Sky mellom 2012 og 2015, får gode skussmål.

– Han har hatt en fantastisk sesong. Årets Tour de France tror jeg passe ham bra. Jeg har alltid troen på Richie, sier Froome.

Franske Romain Bardet (26) ble nummer to i Tour de France i fjor. Ag2r-rytteren har ikke vunnet noe så langt dnne sesongen, men bærer en nasjons forventninger på sine skuldre når Tour de France-starten går i Düsseldorf lørdag 1. juli.

Contador tar det rolig

Alberto Contador (34) har slitt med å finne seiersoppskriften i det siste. I år er han blitt nummer to sammenlagt i Paris–Nice, Vuelta a Andalucía, Volta a Catalunya, og Baskerland rundt.

Søndag er han med i Criterium du Dauphiné, men planlegger å bygge seg forsiktig opp til Touren.

– Jeg er superkonservativ på denne treningsleiren på Tenerife. Jeg tenker kun på å ankomme Touren i best mulig form, føle meg opplagt og ikke sliten. Det er veldig lett å trene for hardt og ikke la kroppen restituere seg, fortalte Trek-Segafredo-rytteren i bloggen sin nylig.

– Blir det for hardt i Dauphiné, kommer jeg til å roe ned, slår han fast.

I fjor brøt Contador Touren på den niende etappen etter to tidlige velt.

Jokeren Valverde?

Evigunge Alejandro Valverde må heller ikke glemmes når man snakker om vinnerkandidater i Tour de France. 37-åringen beskrev vårsesongen sin etter ni seiere som hans beste så langt.

Nå er han på lag med Quintana på Movistar, men skulle kolombianeren vise svakhetstegn, kan man være sikker på at Valverde vil gripe sjansen til å være lagets ubestridte kaptein.

Selv om Froome ikke nevner Valverde i sitt ferskeste intervju, sa han 25. april at han fryktet spanjolen.

– Han er vanligvis en rytter som er med i teten i treukersritt, jeg antar at han denne sesongen er mer enn motivert for Touren siden han ikke sykler Giroen. Det er vanskelig å si hvilken taktikk Movistar vil ha for Touren, men holder Valverde formen, vil han bli mannen å slå. Spesielt siden det ikke er veldig mange fjelletapper og bonussekunder kan spilel en større rolle, sa Froome, og siktet til at Valverdes vinnerappetitt og tradisjonelt gode avslutning på ritt kan sikre ham bonussekunder.