Vidal sendte melding til Sánchez for å lokke ham til Bayern

– Jeg fortalte ham at det er en mulighet til å gå til en storklubb.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hva fremtiden til Alexis Sánchez (28) bringer, er det foreløpig ytterst få som vet. Kontrakten med Arsenal går ut etter neste sesong for spilleren som banket inn 24 scoringer i Premier League, og på Emirates krysser man fingrene for at chileneren signerer en ny og lukrativ kontrakt.

Sendte WhatsApp-melding
Men i sivet er det flere interessenter. Blant de største gjeddene er Bayern München. En sjarmoffensiv fra landsmann Arturo Vidal kan være med på å overbevise Sánchez om å takke nei til kontraktstilbudet fra Arsenal og sette seg på flyet til München.

Vidal avslører at han via meldings-appen WhatsApp har kontaktet landslagskompisen med ett mål for øye.

– Jeg fortalte ham at det er en mulighet for ham til å spille i en storklubb. Dersom han vil sammenligne seg med de beste, må han dra til det beste laget, sa Vidal til chilensk presse.

Arsenal leverte en middels sesong der FA Cup-tittelen og en femteplass i Premier League ble beholdningen. Sánchez har derimot levert stabilt og vist seg som lagets beste spiller, men det spørs om ikke mangel på Mesterliga-spill og høye ambisjoner gjør at 28-åringen søker nye utfordringer.

Har snakket med Bayern-styret
Det er rapportert at Arsenal har tilbudt ham en kontrakt med en ukelønn på tre millioner kroner, men The Times skriver onsdag at Sánchez vegrer seg for å sette penn til papir. Avisen hevder at Sánchez er fast bestemt på å forlate Arsenal.

Dermed seiler Bayern München opp som én av de største kandidatene til å få Sánchez på kroken. Vidal har tydeligvis jobbet hardt i kulissene, for i forrige uke sa midtbanespilleren at han hadde vært i samtaler med klubbens styre om Sánchez.

– Bayern har spurt meg om Sánchez, og jeg har alltid fortalt dem at han er spilleren som bør komme hit. Jeg ville likt å ha Alexis i Bayern. Han gjør det bra i Arsenal, men jeg mener han må ta et steg opp og kjempe med de beste i verden, uttalte Vidal ifølge The Sun.

Sánchez og Vidal får god tid til å diskutere en mulig overgang når de møtes til landslagssamling med Chile denne uken i forbindelse med Confederations Cup som starter i Russland 17. juni.