Ederson feirer en scoring for Benfica mot Vitoria Guimaraes i mai. 
Ederson feirer en scoring for Benfica mot Vitoria Guimaraes i mai.  Foto: Miguel Riopa

Bekreftet: Manchester City henter ny keeper

Ederson (23) er Pep Guardiolas nye sisteskanse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Benfica bekrefter på sine hjemmesider at klubben har solgt den brasilianske keeperen Ederson til Manchester City.

Den portugisiske klubben opplyser i en pressemelding at de mottar 40 millioner euro (377 millioner kroner) for 23-åringen. Ederson blir dermed tidenes nest dyreste keeper etter at Gianluigi Buffon ble solgt fra Parma til Juventus for 53 millioner euro i 2001.

Ederson har signert en femårskontrakt med de lyseblå fra Manchester. 50 prosent av salgssummen går til tredjepartseiere, opplyser Benfica.

Overgangen har vært en dårlig skjult hemmelighet. Det har dukket opp bilder av keeperen i Manchester, og han gikk også på en Instagram-smell da han for en stakket stund la ut et bilde fra Citys treningsfelt.

Benfica-trener Rui Vitoria har også sagt at klubben vil la målvakten gå «med takknemlighet», skriver The Telegraph.

Det har heller ikke vært en hemmelighet at de lyseblå har jaktet på en keeper etter at chilenske Claudio Bravo ikke har hatt en stor sesong mellom stengene etter at han skjøv Joe Hart ut av klubben på lån i Torino.

Willy Caballero er også frigitt, og dermed var det ganske åpenbart at en ny keeper skulle kome inn.

Ederson er opprinnelig fra São Paulo, til han ble hentet av Benfica som 16-åring. Han forlot Benfica til fordel for andredivisjonslaget Ribeirao, før han gikk til Rio Ave i 2012. For to år siden ble han hentet tilbake til Benfica for rundt fem millioner kroner.

Keeperen blir Citys andre storkjøp denne sommeren etter at Bernardo Silva kom fra Monaco i forrige uke. De færreste tror det stopper der.