FERDIG: Det kommer ikke som noen bombe at Dortmund-trener Thomas Tuchel er ferdig i klubben. Nyheten kommer kun dager etter at klubben feiret tysk cupgull.
FERDIG: Det kommer ikke som noen bombe at Dortmund-trener Thomas Tuchel er ferdig i klubben. Nyheten kommer kun dager etter at klubben feiret tysk cupgull. Foto: Fabrizio Bensch

Tysk storklubb kvitter seg med treneren kun dager etter cupseier

Trenerprofilen bekrefter nyheten selv på nyopprettet Twitter-konto.

Borussia Dortmund og hovedtrener Thomas Tuchel (43) har bestemt seg for å skille lag. Det bekrefter Tuchel til den tyske avisen Bild, samtidig som han også skriver om avgangen på Twitter.

«Jeg er takknmelig for to vakre, innholdsrike og spennende år. Trist at det ikke fortsetter. Takk til fansen, teamet, til de ansatte og alle som har støttet oss. Jeg ønsker klubben alt det beste, skriver Tuchel på sin Twitter-konto tirsdag.

Klubben og treneren har ifølge den tyske avisen kranglet internt de siste månedene. Likevel maktet klubben å ta cupgull for tre dager siden. Tre dager senere er treneren altså ferdig.

Ifølge Bilde koster det Dortmund rundt 30 millioner kroner å løse Tuchel fra kontrakten.

Nice-manager Lucien Favre skal være den heteste kandidaten til å overta klubben Jürgen Klopp trente før han meldte overgang til Liverpool.

Dortmund ble til slutt nummer tre i årets sesong i Bundesliga.

Tidligere tirsdag ble det bekreftet at også en annen europeisk storklubb bytter ut treneren. Luciano Spalletti ble tirsdag bekreftet ferdig i Roma.