FLYDDE HØYT IGJEN: Caroline Graham Hansen og lagvenninnene vant ligaen og cupen denne sesongen. Her fra Mesterliga-oppgjøret mot Stabæk i 2014.
FLYDDE HØYT IGJEN: Caroline Graham Hansen og lagvenninnene vant ligaen og cupen denne sesongen. Her fra Mesterliga-oppgjøret mot Stabæk i 2014. Foto: Poppe, Cornelius NTB/Scanpix

Caroline Graham Hansen og lagkameratene vant «dobbelen» - får ikke feire før i september

Situasjonen rundt herrelaget gjør at kvinnenes feiring må vente.
– En hel by er i unntakstilstand, skriver stor tysk avis.

TV 2 og NRK sender sommerens fotball-EM! Se kampoppsettet her!

Caroline Graham Hansen og hennes Wolfsburg vant både serie og cup i Tyskland, men den tradisjonsrike tittelfeiringen må vente helt til september.

Årsaken er at klubbens herrelag mandag kan rykke ned til 2. Bundesliga, og i den situasjonen skal man ikke vise glede.

– Det er stående tradisjon at kvinnelaget inviteres til rådhuset av borgermesteren og feirer suksessesongen med tilhengerne. Men nå er alle i klubben opptatt av mennenes kvalifisering, og derfor kommer kvinnenes feiring til å avvikles i begynnelsen av neste sesong, sier klubbdirektør Tim Schumacher ifølge Deutsche Welle.

Kvinnelaget til Wolfsburg er ett av Europas beste, og vant to strake Mesterliga-titler i 2013 og 2014. «Hunnulvene», som de kalles i hjemlandet, sikret seg ligatittelen for en drøy uke siden tok «dobbelen» da de slo Sand 2-0 i cupfinalen lørdag.

Allikevel er altså byen Wolfsburg langt ifra i jubelrus, ettersom herrelagets prestasjoner har vært langt under pari.

– En hel by er i unntakstilstand
Avisen Süddeutsche Zeitung formulerer situasjonen i bilbyen slik:

– Wolfsburg er lammet. En hel by er i unntakstilstand, produksjonen i fabrikkene ligger nede, 125.000 personer sitter stille og biter negler i sine hjem med engstelige hjerter. Slik er det iallfall om vi skal tro klubben: Fordi Wolfsburg herrelag kjemper for å overleve, er all glede forbudt.

Herrene slo Eintracht Frankfurt 1-0 i første kvalifiseringskamp takket være et feildømt straffespark som stjernespissen Mario Gómez satte i mål. Returkampen på bortebane spilles mandag kveld. Sesongen har vært en gedigen skuffelse for laget som i de to siste sesongene før den inneværende ble nummer to og åtte i Bundesliga.

©NTB/TV 2