Tottis gripende avskjedsbrev rører fansen

Francesco Totti har publisert et avskjedsbrev der han beskriver livet sitt som en drøm. Les utdrag fra brevet!

Francesco Totti debuterte for Roma som 16-åring 28. mars 1993. Søndag tok 40-åringen avskjed med Roma-fansen etter 786 kamper for klubben.

Se Totti-hyllesten i Sportsnyhetene øverst!

Etter avskjeden med klubben han har spilt for siden 1993 publiserte Roma et åpent avskjedsbrev fra Totti til fansen.

Brevet har spredd seg på nettet og gylles på sosiale medier.

Her et et udrag fra Roma-legendens avskjedsbrev:

– Takk, Roma! Takk til min mor og min far, mine slektninger og mine venner. Takk til min kone og mine tre barn. Det er umulig å oppsummere 28 år med noen få setninger, skriver Totti.

– Jeg skulle ha skrevet en sang eller et dikt, men det er jeg ikke i stand til. I løpet av årene har jeg forsøkt å uttrykke meg med beina, noe som jeg mye lettere har gjort helt jeg var et barn. Når jeg snakker om barndommen, vet du hva mitt favorittleketøy var? Fotball, selvsagt. Det er det fremdeles, fortsetter han.

– En drøm jeg aldri vil våkne fra
Totti beskriver livet sitt som å leve i en vakker drøm.

– De siste månedene har jeg spurt meg selv om jeg noensinne vil våkne fra denne vakre drømmen. Se for deg at du som barn har en god drøm, og moren din vekker deg for å gå på skolen. Men du ønsker bare å drømme videre, konstaterer han.

– Jeg ønsker å dedikere dette brevet til dere alle. Til alle barn som støtter meg. Til barnene som vokser opp i dag, og som kanskje skriker etter «Tottigol». Jeg ønsker å takke dere for det, fordi min karriere har vært et eventyr som dere kan fortelle videre. Men det er over nå. Jeg har tatt på meg Roma-drakten for siste gang, skriver Totti videre.

– Jeg elsker dere!
Den levende Roma-legenden innrømmer at han gruer seg til livet etter fotballen.

– Jeg er redd. Det er ikke den samme redselen som du føler på banen foran mål eller før et straffespark. Denne gangen er jeg redd fordi jeg ikke vet hva fremtiden vil bringe, konkluderer 40-åringen.

– Men med deres støtte, så vil jeg kaste meg ut i et nytt eventyr. Nå er det på tide å takke alle mine lagkamerater, trenere, direktører, klubbpresidenter og alle andre som jeg har jobbet sammen med. Til fansen og Curva Sud, og innbyggere av Roma og alle Romanisti:

– Jeg er en født i Roma og det å være en «Romanisti» er et privilegium. Å være kaptein for mitt lag har vært en ære. Dere vil alltid være livet mitt. Jeg vil ikke lenger underholde dere med mine føtter, men mitt hjerte vil alltid være hos dere, oppsummerer han.

– Jeg er stolt og glad over å ha gitt dere alle 28 år med kjærlighet. Jeg elsker dere, avslutter 40-åringen i sitt avskjedsbrev.

Les hele Tottis avskjedsbrev her (ekstern lenke)