Han skal lede Lionel Messi til tittelen han ønsker aller mest

Jorge Sampaoli blir Argentinas landslagssjef.

BLIR ARGENTINA-SJEF: Jorge Sampaoli hadde stor suksess som Chile-trener. Nå står hjemlandet Argentina for tur. Foto: Darko Bandic
BLIR ARGENTINA-SJEF: Jorge Sampaoli hadde stor suksess som Chile-trener. Nå står hjemlandet Argentina for tur. Foto: Darko Bandic

Kun detaljer gjenstår før Sevilla-trener Jorge Sampaoli overtar det argentinske landslaget, melder den spanske klubben.

Dermed blir det Sampaoli som får jobben med å lede Lionel Messi og co til VM-triumf i Russland neste år.

Der ønsker Messi revansj etter nederlaget i VM-finalen i 2014. Et VM-trofé står nok aller øverst på ønskelisten til mannen mange mener er tidenes beste fotballspiller.

Den argentinske treneren har lenge vært koblet til å overta jobben som landslagssjef i hjemlandet, og fredag opplyser Sevilla at klubben er kommet til enighet med det Argentinas fotballforbund (AFA) om en intensjonsavtale.

Ifølge en uttalelse fra den spanske klubben må AFA kjøpe Sampaoli ut av kontrakten med Sevilla. Han har en klausul i sin avtale som innebærer at eventuelle beilere må ut med 1,5 millioner euro, tilsvarende rundt 14 millioner kroner, for å kjøpe ham fri.

Avtalen skal signeres 1. juni, opplyser Sevilla.

Sampaoli, som har ett år igjen av kontrakten med den spanske fotballklubben, har selv gitt uttrykk for at han ønsker seg Argentina-jobben.

Treneren tok over Sevilla før sesongstart og ledet klubben til fjerdeplass i den spanske ligaen, samt 16-delsfinalen i mesterligaen.

(©NTB)