Viking på trynet ut av cupen: – De har null selvtillit i laget

Viking hadde håpet på en opptur i cupen, men måtte se seg slått 3-1 av Egersund i cupens 2. runde torsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

EIK – Viking 3-1:

Viking-krisen fortsetter med uforminsket styrke.

Laget er tabelljumbo i Eliteserien, og nå er Stavanger-klubben allerede ute av cupen.

Egersund var fullt på høyde og vant fortjent 3-1 i cupens 2. runde torsdag kveld.

Se scoringene øverst (video med tillatelse fra NRK)

Det er første gang i Egersunds historie at klubben har slått Viking i cupen.

– Sesongen for Viking blir bare tyngre og tyngre. Ja, de fikk en mann utvist i første omgang og Egersund er et bra andredivisjonslag. Samtidig byttet Viking ut noen av sine vanlige spillere i startoppstillingen. Men normalt skal de likevel klare å hamle opp med et andredivisjonslag, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen etter Egersunds sensasjonelle seier i cupen.

Han mener den pinlige cupexiten vitner om et Viking-lag blottet for selvtillit om dagen.

– Viking har null selvtillit i sitt lag. De hadde alt å tape i en slik kamp. Dette var ikke den opplevelsen de ønsket seg. Viking leverte en bra bortekamp mot Stabæk, men fikk en overtidsutligning i fleisen i det 94. minutt. Så får de denne i fleisen et par dager etterpå. Viking må få selvtilliten tilbake i troppen, men nå fikk de istedenfor en veldig dårlig opplevelse, konkluderer eksperten.

Mathisen håper fortsatt at Viking skal klare å sikre seg plassen i Eliteserien i løpet av sesongen.

– Jeg tror fortsatt ikke at Viking kommer til å rykke ned. Men det er helt nødvendig at de henter spillere i sommer. Viking har sånn sett en solid førstellever, men de har ikke en solid nok stall. Når 4-5 av de sentrale spillerne er ute så er de rett og slett ikke gode nok, slår eksperten fast.

Skuffet Viking-trener
Viking-trener Ian Burchnall var svært skuffet etter Stavanger-lagets dårlige prestasjon mot 2.-divisjonslaget, men avviste at de svake resultatene handler om motivasjon.

– Dette har ingenting med spillernes motivasjon å gjøre. Det handler om kvalitet, det handler om å kunne levere over tid. Vi har prestert bra i fire-fem kamper, men vi må bli mer stabile i prestasjonene. Dét klarer vi ikke nå, sa Viking-trener Burchnall til NTB etter kampslutt.

– Hva kan dere gjøre for å snu dette?

– Trene, bli bedre, jobbe hardt. Kanskje alle må se seg skikkelig i speilet. Det er vanskelig for meg å forsvare en slik forestilling, svarte engelskmannen.

Usmani så rødt for Viking
Egersund IK ligger på en niendeplass i 2. divisjon avdeling B med fem poeng etter seks kamper, men i cupen var de fullt på høyde med Viking.

Bubacarr Sumareh sendte EIK i ledelsen allerede etter 18 minutters spill.

Og i det 34. minutt ble vondt til verre for Viking.

Usmani Sale ble korrekt utvist da han felte Egersunds Bob Sumareh som bakreste mann.

Tok tilbake ledelsen
Men med ti mann klarte Viking å slå tilbake etter sidebyttet. Unggutten Mathias Bringaker utnyttet en kjempebrøler fra EIK-keeper Igor Spiridonov og ordnet 1-1 på Idrettsparken i Egersund.

Men EIK hadde mer krutt på lager. Et innlegg fra kanten ble slått ut i feltet av Vikings keeper. Chris Sleveland dukket opp på returen og plasserte ballen i lengste hjørnet og EIK opp i 2-1-ledelse etter 62 minutters spill.

Kvarteret før slutt kunne EIKs Bob Sumareh punktert kampen fullstendig. Den hurtige angriperen ble spilt alene med keeper, og smalt ballen i tverliggeren og ut. Egersund var bare noen millimetre fra å gå opp i 3-1-ledelse.

Viking klarte aldri å sette utligningsmålet, og på overtid satte Sverre Larsen da han satte inn 3-1-scoringen til EIK.

EIK har ifølge Stavanger Aftenblad møtt Viking ti ganger i cupen totalt, men aldri slått storebroren fra Stavanger før torsdagens kamp.

Stabæk lekte seg
Stabæk var også i aksjon i cupens 2. runde Kristi himmelfartsdag. De fikk det problemfritt mot Asker.

Et hat trick av av Sindre Mauritz-Hansen og én fulltreffer av Luc Kassi og Alex Tchuimeni-Nimely sørget for en knusende 5-0-seier til Stabæk.