Sekunder før slutt ledet Skjern 26-25 over Aalborg. Men så dukket Sander Sagosen opp og satte inn 26-26 for Aalborg med et knallhardt langskudd.

– For et råskinn, utbrøt TV 2-kommentator Harald Bredeli etter at Sagosen smalt inn 26-26 og reddet uavgjort i sluttsekundene.

Se Sagosen redde Aalborg øverst!

Det danske sluttspillet spilles best av tre kamper, men uavgjort torsdag betyr at vinneren av søndagens oppgjør vinner sluttspillet. Kun dersom det blir uavgjort også i neste kamp kommer det til å bli spilt en tredje finalekamp.

Sagosen, som scoret åtte mål i torsdagens første kamp mellom lagene, vet at ingenting er avgjort.

– Det er kamp igjen på søndag og vi skal være klar. Vi er fornøyd med at vi fikk uavgjort, men burde ha vunnet, sa Sagosen til dansk TV 2 etter kampen.

Bjarte Myrhol scoret tre mål for Skjern i oppgjøret torsdag

I storform før pause
Sander Sagosen sendte Aalborg rett i ledelsen i den første sluttspillfinalen mot Bjarte Myrhols Skjern.

Men Skjern slo tilbake og holdt følge. Sander Sagosen var imidlertid i slag og scoret sitt tredje for dagen da han satte inn 6-5-scoringen etter 15 minutters spill.

Det sørget for at Aalborg fikk overtaket i kampen i Gigantium Arena og økte ledelsen til 9-6. 23 minutter ut i kampen scoret Sagosen sitt femte for dagen da han på vakkert inn satte inn 11-7-ledelse for Aalborg. Så ordnet han 12-8-ledelse noen minutter senere.

– Etter noen bomskudd kom det sjette. Seks mål på 25 minutter er verdensklasse, sa kommentator Harald Bredeli om nordmannens oppvisning.

Til pause var stillingen 14-11 i Aalborgs favør.

– Vi var ikke gode nok noen steder. At vi slapp inn 14 mål er for mange. Det var individuelle feil målene kom etter. Sander og og Smarason. Vårt angrepsspill var ikke godt nok, sukket Thomas Klitgaard fra Skjern-leiren til dansk TV 2 etter første omgang.

Thriller etter pause
Etter pause løftet Skjern seg. Bjarte Myrhol scoret sitt andre mål for dagen da han reduserte til 13-15, og like etter reduserte Mikkelsen til 14-15. Fem minutter ut i omgangen utlignet Skjern til 15-15 og var for alvor tilbake i kampen.

Aalborg hadde imidlertid mer krefter på laget og tok tilbake ledelsen. Igjen slo Skjern tilbake og utlignet til 17-17 etter at Lasse Mikkelsen scoret sitt sjuende mål i kampen.

Sander Sagosen hadde imidlertid mer på laget. Han sendte Aalborg opp i 20-18 ledelse og igjen hadde hjemmelaget overtaket.

Skjern kjempe seg tilbake til 20-20, 21-21, og 22-22.

Den første sluttspillfinalen utviklet seg til å bli en skikkelig thriller.

For i sluttminuttene tok Skjern ledelsen 26-25.

Med 32 sekunder igjen ble det tatt timeout. Og så dunket Sagosen inn 26-26 like før slutt og sikret Aalborg uavgjort.

– Kan få troféet han mangler
Sluttspillfinalen spilles best av tre, og om Aalborg går seirende ut kan Sagosen få troféet han mangler før han forlater Danmark.

– Det står om det aller gjeveste danske mesterskapet og plassen i Champions League, poengterte TV 2-kommentator Harald Bredeli om viktigheten av kampen.

– Vinner Aalborg får Sagosen det troféet han mangler før han reiser til Paris og ny klubb ved sesongslutt. Sagosen har scoret mange mål og er assistkongen i dansk håndball, poengterte han.

Aalborg slo i semifinalen BSV, mens Skjern slo ut Ribe-Esbjerg på deres vei mot finalen.