SELFIE-NEKT: Svenske fotballsupportere omringet Ferguson i Stockholm, men skotten ville ikke ta selfie. 
SELFIE-NEKT: Svenske fotballsupportere omringet Ferguson i Stockholm, men skotten ville ikke ta selfie.  Foto: Ben Curtis

Svenske fans skuffet over Fergusons selfie-nekt

Manchester Uniteds legendariske manager Sir Alex Ferguson ble omringet av supportere i Stockholm, men nektet å ta selfies med fansen. Det får flere supportere til å reagere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Managerlegenden Sir Alex Ferguson er sammen med 20.000 United-supportere på plass i Stockholm for å se på Manchester Uniteds Europa League-finale mot Ajax.

Tirsdag kveld ble Ferguson observert i gatene og på flere puber i Sveriges hovedstad.

Selfies og autografer er en del av hverdagen for mange sportsstjerner når de møter fansen på offentlige plasser, men dette er åpenbart ikke noe for Sir Alex Ferguson.

Den svenske avisen Expressen skriver at 75-åringen ble omringet av fans i Stockholms gater som ville ta selfies med fotballegenden.

Ferguson takket imidlertid nei til å stille opp, og det får fansen til å reagere.

– Normalt pleier idrettsstjerner å stille opp for folk som liker dem, men det gjorde han ikke, sier en tydelig skuffet og frustrert supporter Lars-Peter Swärdh til Expressen.

SportExpressen skriver videre at flere supportere også tok kontakt med Ferguson da han dukket opp på puben The Dubliner i Sveriges hovedstad.

– Han sa at han var her på sin fritid
Lars-Peter Swärdh traff Ferguson på utestedet Haymarket, og er fremdeles skuffet over veteranens oppførsel.

– Han sa nei til meg og flere andre. Ferguson pratet veldig utydelig, men jeg fikk med meg at han sa at han var her på sin fritid og ikke ville stille opp på bilder. Han var ikke utrivelig, men bare veldig kort, forklarer han.

– Han var der sammen sin kone og stod i baren og stod tett inntil oss. Jeg synes at jeg så Bobby Charlton også, fortetter den frustrerte supporteren, som helt sikkert hadde planer om å legge ut et bilde av ham og Ferguson på sosiale medier dersom Ferguson hadde takket ja.

Samme melding ga Ferguson fansen på baren The Dubliner Pub, hvor flere Manchester United-fans hadde samlet seg, opplyser fotballsupporteren Martin Påhlsson.

– Han fikk noen øl og så ut til å føle seg hjemme. Han var omringet av mennesker, men ingen fikk ta bilder med ham, forteller svensken, som selv holder med Liverpool og derfor ikke hadde store ambisjoner om å ta bilde sammen med rivalens tidligere trener.

Van der Sar fikk ja
Ferguson er i Stockholm sammen med sin kone og flere andre tidligere Manchester United-legender, deriblant Bobby Charlton.

En av dem som sikret seg en selfie med Sir Alex Ferguson i Sverige var Edwin van der Sar, som tidligere stod i mål for Manchester United.

Van der Sar er idag markedsdirektør i Manchester Uniteds finalemotstander Ajax.

Sir Alex Ferguson var manager for Manchester United fra 1986 til 2013 og ledet klubben blant annet til 13 Premier League-titler.

Kampen mellom Manchester United og Ajax har avspark klokken 20.45 onsdag kveld.