FIKK IKKE MEDHOLD: Lionel Messi og faren straffes for skatteunndragelse i en periode mellom 2007 og 2009. Her er Barcelona-stjernen fotografert utenfor rettslokalet i juli 2016.
FIKK IKKE MEDHOLD: Lionel Messi og faren straffes for skatteunndragelse i en periode mellom 2007 og 2009. Her er Barcelona-stjernen fotografert utenfor rettslokalet i juli 2016. Foto: Emilio Morenatti

Messi dømmes til 21 måneders betinget fengsel

Spansk høyesterett avviste anken, men Barcelona-stjernen slipper likevel å sone i fengsel.

Lionel Messi og faren Jorge fikk ikke medhold i anken av straffen på 21 måneders fengsel for tre tilfeller av skattesvik mellom 2007 og 2009.

Det skriver avisen Cadena Ser.

Spansk rett ila i fjor Messi og faren en straff på 21 måneders betinget fengsel, samt bøter på henholdsvis to og 1,5 millioner euro. Saken ble anket videre til høyesterett, der Messi ikke fikk medhold.

Slipper å sone
Ifølge skattemyndighetene skal familien Messi ha unndratt rundt 40 millioner kroner i skatt gjennom å benytte selskaper i Belize og Uruguay. Lovbruddene skal dreie seg om penger fra sponsoravtaler.

Far og sønn Messi slipper å sone i fengsel ettersom det i Spania er vanlig praksis å gjøre straffer på under to år betinget for førstegangsforbrytere.

De to har tidligere avvist påstandene om at det er gjort noe ulovlig. Barcelona stilte seg også bak Messi da dommen falt i fjor sommer.

– FC Barcelona gir all sin støtte til Leo Messi og hans far i forbindelse med dommen for skatteunndragelse delt ut av retten i Barcelona i dag, skrev Barcelona i en pressemelding.

– Klubben fortsetter å være til disposisjon for Messi-familien, for å støtte ham i den avgjørelsen han bestemmer seg for å ta, i sitt forsvar for sin ærlighet og sine juridiske interesser.

Mener Messi kjente til lovbruddene
Messi har hele tiden hevdet sin uskyld og henvist til at faren Jorge har hatt full kontroll over hvordan formuen hans ble forvaltet. I tiltalen konkluderer også påtalemyndigheten med at Jorge Horacio Messi er hovedpersonen bak skattesviket , skriver NTB.

Samtidig har det fra aktoratets side vært hevdet at Lionel Messi etter alt å dømme har kjent til sin fars praksis.

I 2013, samme år som saken nådde overflaten, betalte Messi frivillig fem millioner euro inkludert renter i skatt.