Etter flere års usikkerhet kan Storhamar-fansen endelig juble - Patrick Thoresen er klar for de gule og blå fra neste sesong.

Starter sesongen på Hamar

33-åringen sa under VM i Paris at han ville ta en avgjørelse snart VM-kjøret hadde roet seg, og en ekstra faktor var kanskje at lillebror Steffen Thoresen også har meldt overgang til moderklubben fra kommende sesong.

– Jeg har hatt en følelse av det var dette jeg ville i mange måneder. Det var ikke før på mandag jeg skrev under kontrakten, så var det noen uker tidligere at jeg sa fra til Sjur Rakstad-Larsen og resten av sportsutvalget om at jeg kommer hjem, sier Thoresen til TV 2.

Helt siden Thoresen forlot KHL-klubben SKA St. Petersburg i 2015, har det vært spekulert i når han vender hjem til Hamar.

I fjor valgte 33-åringen å ta et år til i Sveits, og ZSC Lions. Nå starter han i alle fall sesongen hos familien hjemme på Hamar, men om han blir ut sesongen er fortsatt usikkert. Thoresen har nemlig signert en ettårskontrakt med en klausul som gir ham en mulighet til å dra til utlandet igjen.

– Jeg vært usikker på om jeg gjør det riktige valget, så det har vært viktig for meg å få en åpning til å dra til utlandet fra 1. desember til 31. desember. Jeg tror det er noe som er gunstig for begge parter dersom det viser seg at jeg har gjort et valg som jeg ikke var klar for. Da har ingen nytte av at Patrick Thoresen går rundt på Hamar og er misfornøyd. Men det betyr ikke at jeg kommer til å bruke den klausulen. Jeg er innstilt på å komme hit, være en god leder både på og utenfor isen og ta i det taket det forventes av meg, sier Thoresen.

Fikk frigjort midler

Storhamar har lenge vært usikre på om klubben var i stand til å gi storebror Thoresen et godt nok tilbud.

Klubben løste floken ved å kjøpe ut amerikanske Joey Tenute fra hans treårs-kontrakt. Noe som frigjorde de midlene klubben trengte for at det ble attraktivt for Thoresen å takke ja.

Før helgen uttalte Storhamar til HA, at de ikke hadde fremmet et offisielt tilbud.

Etter det TV 2 erfarer var konkrete forhandlinger på gang allerede i starten av uken, og avtalen ble landet mandag.

– Jeg har prøvd å unngå agenten min litt. Dette har jeg gjort selv. Jeg har ikke sett noen grunn til at jeg skal dra inn noen agenter i forhandlinger med Storhamar. Jeg kjenner klubben og har ikke vært interessert i å ta imot noen konkrete bud fra andre klubber selv om jeg vet at interessen har vært der, sier Thoresen som nå gleder seg til å komme hjem.

– Det er noe «innabords» som har sagt at dette er det riktige valget for meg. Jeg har kjent på savnet på å være en del av hverdagen til barna mine som begynner å bli store og savner pappaen sin. De har i alle fall sagt det, smiler Thoresen.