Real Madrid sikret ligatittelen med scoringsrekord

Real Madrid unngikk en blemme og sikret seg det spanske ligamesterskapet for 33. gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se scoringene i videovinduet øverst.

2–0 borte over Malaga var mer enn nok til å vinne ligaen for første gang på fem år.

Cristiano Ronaldo scoret allerede etter to minutters spill. Dermed var Real-nervene også roet et par hakk. Kort inn i 2.-omgangen la Karim Benzema på til 2–0.

Ikke bare sikret Real Madrid ligatittelen, de fullførte også sin første sesong der de har scoret i hver eneste kamp de har spilt.

I tillegg har de nå scoret i de siste 64 kampene i alle turneringer. Ingen andre lag i de fem store ligaene i Europa har klart noe lignende.

Barcelona avsluttet serien hjemme mot Eibar. Der ble 0–2 etter 61 minutter til 4-2-seier. Et selvmål og scoringer av Luis Suárez og to ganger Lionel Messi (straffe) bidro til snuoperasjonen.

Hadde Real tapt og Barcelona vunnet, ville «Barca» tatt gullet på innbyrdes oppgjør.

Real Madrid spiller mesterligafinale som tittelforsvarer mot Juventus 3. juni. Man må helt tilbake til 1958 for å finne sist gang Real vant den hjemlige ligaen og den gjeveste europacupen samme sesong.

Farvel

For Barcelona-trener Luis Enrique ble det et halvtrist farvel med Camp Nou-stadion. Han gir seg etter denne sesongen. En cupfinale i Madrid mot Alaves gjenstår før han skal ta seg inn etter noen tøffe sesonger i Barcelona.

Enrique skal ifølge ham selv være delvis utslitt og trenge hvile.

Tabelltreer Atlético Madrid er også sikret plass i Champions League til høsten. Sevilla spiller kvalifisering for å komme med samme sted.

Villareal er klar for europaliga mens Real Sociedad må kvale i håp om å slå følge. Sporting Gijon, Osasuna og Granada rykker ned.

Marcelo og Sergio Ramos, to av Real Madrids viktigste spillere denne sesongen, feiret ligagullet ved den ikoniske Cibeles-statuen i hjertet av Madrid i natt. 
Marcelo og Sergio Ramos, to av Real Madrids viktigste spillere denne sesongen, feiret ligagullet ved den ikoniske Cibeles-statuen i hjertet av Madrid i natt.  Foto: REUTERS/Paul Hanna

Dette er de ti forrige vinnerne av La Liga:

2016: Barcelona

2015: Barcelona

2014: Atlético Madrid

2013: Barcelona

2012: Real Madrid

2011: Barcelona

2010: Barcelona

2009: Barcelona

2008: Real Madrid

2007: Real Madrid

(©NTB)