– Det er ikke keepertabbe, det er et kanonskudd

Sarpsborg 08 slo Vålerenga i en kamp der Anders Trondsens kanonskudd ble overskygget av en stygg steinkast-episode.

Sarpsborg 08 slo Vålerenga 2–0 i Eliteserien søndag. Utfallet ble overskygget av at østfoldingenes målvakt ble utsatt for steinkasting.

Les mer om steinkastingen her

Se scoringene øverst i artikkelen

Rekordstart

Med søndagens 2-0-seier er Sarpsborg for alvor tilbake på vinnersporet. Mannskapet til Geir Bakke hadde ikke vunnet på tre kamper før 2-1-seieren over Lillestrøm 16. mai. Nå har det blitt seks strake poeng og vind i seilene igjen.

Med 20 poeng etter ti kamper har Sarpsborg i tillegg fått sin klart best innledning på Eliteserien noen gang. På samme tidspunkt i fjor hadde østfoldingene 15 poeng.

Ronny Deilas Vålerenga-mannskap hadde på sin side to strake seirer foran søndagens bortekamp, men der møtte laget på problemer. Dermed forverret også Oslo-klubbens svake bortestatistikk seg ytterligere. Fire tap på fem kamper er fasiten så langt.

Rakettstart

Sarpsborg-spillerne gikk målløse av banen i begge møtene med Vålerenga forrige sesong, men søndag gikk det bare fire minutter før det ble nettsus foran et fullsatt Sarpsborg stadion.

Hjemmelaget opprettholdt trykket mot gjestenes mål etter et hjørnespark, og til slutt pirket midtstopper Sigurd Rosted inn ledermålet.

– Rosted er en av de som har imponert mest i Eliteserien i år. Han var også god i fjor. Han ble hentet fra Kjelsås i Vålerengas nabolag og har vært VIF-fan hele livet. Det har værtnok en suksessignering for Sarpsborg, sa Jesper Mathisen i FotballXtra.

Tre minutter etterpå kunne gjestene fra Oslo slått tilbake etter en svak involvering av Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen, men hjemmelaget fikk ryddet ballen unna rett foran Vålerengas Ghayas Zahid.

Mål ble det i stedet i motsatt ende av banen. Sju minutter gjensto til pause da Anders Trondsen fikk drømmetreff med venstrefoten fra 25 meter etter å ha fått servert ballen av lagkamerat Joackim Jørgensen. Ballen føk opp i krysset bak en Vålerenga-keeper i full strekk.

– Jeg fikk godt treff, der. Jeg så jeg var nær mål og har fått beskjed om å skyte oftere. Da var det bare å fyre løs, sa Trondsen til Eurosport om målet.

– Vi kan selvfølgelig si at det må være keepertabbe når den går inn, men det er det ikke. Kurven er vanvittig. Det er et kanonskudd, slo MIni fast i FotballXtra.

Statistikken brutt

Vålerenga måtte blant annet klare seg uten både Christian Grindheim og Muhamed Keita søndag. Begge sliter med skader.

Trenerne Geir Bakke og Ronny Deila fikk for øvrig brutt sine trenerstatistikker mot henholdsvis Vålerenga og Sarpsborg søndag, ifølge Eurosport. Bakke hadde aldri tidligere vunnet mot Vålerenga på øverste nivå i norsk fotball, mens Deila hadde til gode å tape for Sarpsborg.

En vrien bortekamp i Haugesund venter Sarpsborg i neste runde, mens Vålerenga får besøk av serieleder Rosenborg på Ullevaal.