Det ble klart etter 26–20 over Vipers Kristiansand.

– Jeg er så utrolig glad nå. Det var en perfekt avslutning at vi KNUSTE dem. De har snakket om å ta oss i mange år. Jeg er så glad for at det ikke ble nå, sa Gro Hammerseng-Edin til TV 2 etter kampen.

– Det er rart og vemodig at dette var siste kampen. Men jeg er lykkelig nå, selv om det nok blir rart når de andre starter treningen igjen, sier hun om karrierepunktumet.

LHK tapte 30–31 i bortekampen, men slo tilbake. Dobbeltkampen endte sammenlagt 56-51 etter et scoringsshow av Linn-Kristin Riegelhuth Koren før pause. Da scoret hun ni ganger på elleve forsøk.

Hjemmelaget overtok på stillingen 5–4 og hadde 10–5 før det sto 13–10 ved pause.

Larvik mister nesten hele troppen etter denne sesongen. En rekke spillere legger opp mens andre har skrevet kontrakter andre steder.

I toppen

Dermed vil den norske eliteserien bli mer åpen enn på mange, mange år neste sesong.

Edin-Hammerseng slo gjennom som håndballspiller med EM-spill i 2000. Hun var norsk kaptein i flere mesterskap og vant gull både i OL, VM og EM.

To NTB-kåringer ga henne andre- og tredjeplass som tidenes norske håndballspiller.

Høydepunktene har kommet tett. OL-gullet i Beijing (2008) og mesterligatriumfen med Larvik i 2011 er helt oppe for henne i en vrimmel av titler og utmerkelser.

Vipers satser hardt og får hjem keeperveteranen Katrine Lunde fra russisk håndball. Med henne i troppen er favorittstempelet foran 2017-18-sesongen allerede plassert på sørlandsklubben.

(©NTB)