Sarpsborg-keeper truffet av steinkast fra tribunen

Steinkasteren er identifisert og politiet er koblet på.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sarpsborg-Vålerenga 2-0

Se scoringene i Sportsnyhetene øverst. OBS: Man kan ikke se steinkastingen i videoen.

Etter at Sarpsborg 08 gikk opp til 2-0 i Eliteserie-kampen mot Vålerenga kastet noen fra området der borte-fansen står stein mot Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen.

– Jeg skulle bare ta litt drikke etter at vi har gått opp til 2-0, og i det jeg snur meg og skal gå inn igjen på banen så blir jeg kastet stein på. En med en ganske OK størrelse treffer meg på siden av det venstre kneet, sier Kristiansen til TV 2.

– Det gjør ikke så veldig, veldig vondt, men det er mer prinsippet i saken. Jeg tåler alt verbalt, og all drittslenging er OK. Men jeg føler at når jeg blir kastet stein på når jeg står i mål, så må jeg gi beskjed.

Til VG sier han han rett og slett ble pepret med stein.

Steinen har en form og en størrelse som gjør at det kunne blitt større skader.

– Jeg var litt heldig at den traff i kneet og ikke i bakhodet. Her er det kun en i mengden som har dummet seg litt ut. Jeg grer ikke resten av Klanen under en kam, sier Kristiansen til TV 2.

Kampen ble stoppet i et par minutter mens dommer Kristoffer Hagenes snakket med sine kolleger om hva de skulle gjøre videre.

– Dommerdelegaten bekrefter at det ble kastet stein på kristiansen i Sarpsborg-buret fra Engafansen. Politiet er koblet på, skriver Eurosports reporter på stedet, Gunnhild Toldnes, på twitter.

– Politiet har god dialog med Enga-fansen, og de anser det som et enkelttilfelle, opplyser hun på direktesendingen på Eurosport Norge.

Vålerengas trofaste supportere, Klanen, tar avstand fra hendelsen.

Steinen som ble kastet mot Sarpsborg 08s keeper Anders Kristiansen under eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg og Vålerenga på Sarpsborg stadion.
Steinen som ble kastet mot Sarpsborg 08s keeper Anders Kristiansen under eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg og Vålerenga på Sarpsborg stadion. Foto: Nesvold, Jon Olav

– Steinkasteren er identifisert. Ikke medlem hos oss, men det er selvsagt tatt tak i. Langt utafor, dette, skriver de på twitter.

– Man kan aldri helgardere seg mot en idiots innfall, men man kan sørge for at ingen får mulighet til å være idiot to ganger.

– Stakkars keeper

På Eurosports sending opplyser de at Kristiansen ble truffet i kneet.

– Dette syns jeg selvsagt ingenting om. Det er ubehagelig for den stakkars keeperen som står der. Han skal ha hodet en vei, så vet han at det kommer steiner bakfra. Det er nesten umenneskelig å stå foran det, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke.

Situasjonen kom etter Anders Trondsen lekre scoring fra 25 meters hold.

Den scoringen kom etter 38 minutters spill, og doblet ledelsen Sigurd Rosted hadde gitt vertene bare fire minutter etter at kampen ble blåst i gang.

Østfoldingene vant 2-0 og fortsetter sin gode form, men det er steinkastingen som stjeler overskriftene.

– Dette er jo bare trist. Det er ikke klanen som har kastet denne steinen. Det er en stykk idiot, som av en eller anna merkelig grunn fant ut at han skulle kaste stein på banen når de lå under med 0-2. Det er ganske uforståelig at det er mulig å tenke det, sier Jesper Mathisen.

– Håper at de som er rundt ham gir beskjed om hvem det var, og gir beskjed om at dette ikke er greit, sier Mini Jakobsen i TV 2s FotballXtra-studio.

Risikerer straff

KASTET: Dommer Kristoffer Hagenes med steinen. Skjermdump Eurosport Norge.
KASTET: Dommer Kristoffer Hagenes med steinen. Skjermdump Eurosport Norge.

Sarpsborg, som ansvarlig for sikkerheten på stadion, kan komme til å risikere straff i ettertid for hendelsen.

Det mener Mini er urettferdig.

– Hvis det er det som har skjedd, så er det fryktelig vanskelig å gjøre noe med det for Sarpsborg. De kan følge alle protokoller og regler uten å kunne stoppe dette. I mine øyne må supporterne til Vålerenga straffes i tilfelle. Da må vi ta de som kastet.

Slapp unna to grisetaklinger

Det var ampert også på banen.

Sarpsborg var ifølge FotballXtra-panelet heldige som ikke så både ett og to røde kort mellom 1-0 og 2-0.

Andreas Albech tråkket på en liggende Bård Finne, mens en flyvende takling fra Joachim Thomassen på Robert Lundström fikk passere med bare gult kort fra dommer Hagenes.

Sarpsborg 08s keeper Anders Kristiansen har et sår ved kneet etter å blitt kastet stein på under eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg og Vålerenga på Sarpsborg stadion. 
Sarpsborg 08s keeper Anders Kristiansen har et sår ved kneet etter å blitt kastet stein på under eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg og Vålerenga på Sarpsborg stadion.  Foto: Nesvold, Jon Olav

Se målene og taklingene øverst.