Konen gråt da John Terry tok farvel med Chelsea

Chelsea skrev Premier League-historie med sin seier over Sunderland, men alt handlet likevel om John Terrys avskjed med Chelsea-fansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea - Sunderland 5-1

Se de rørende scenene over!

Med sin 30. seier for sesongen slo Chelsea sin egen rekord fra 04/05-sesongen. Ingen lag har tidligere maktet å vinne 30 kamper i en Premier League-sesong.

Kampen vil likevel bli husket for de rørende scenene da John Terry tok farvel med Chelsea-fansen.

Antonio Conte stilte et meget slagkraftig Chelsea-lag, men ga likevel etter for fansens unisone krav om å gi John Terry sjansen som kaptein i sin siste Premier League-kamp for klubben.

Conte hadde imidlertid spådd en overraskelse før kampen, og etter 26 minutter kom den. Da ble John Terry byttet ut mens Chelsea sto æresvakt for klubblegenden.

John Terry bærer som kjent draktnummer 26, et nummer som det nå er ventet at klubben skal frede.

Konen gråt

Også før kampen ble det emosjonelt da John Terry ledet seriemesterne ut til sin siste kamp foran et applauderende bortelag. På tribunen sto konen og tørket tårer mens resten av stadion var opptatt med å hylle klubblegenden.

TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland sa i studio at John Terry var noe så sjeldent som en vaskeekte legende.

– Han er tidenes beste forsvarsspiller i Premier League, sa den gamle stopperkjempen.

– Man bruker ofte legendebegrepet altfor løssluppent, men han er virkelig en legende.

Det var allikevel ikke alle som var like imponert over måten Antonio Conte og Chelsea takket av John Terry på.

– Dette er ikke Hollywood, dette er en Premier League-kamp. Jeg må innrømme at jeg ikke er komfortabel med dette, sa BBCs fotballekspert Garth Crooks.

– Dette er veldig uvanlig. Jeg har aldri sett noe lignende, sa den tidligere Arsenal-stopperen Martin Keown.

Videohyllest før kamp

Før kampen la John Terry også ut en rørende avskjedshilsen til Chelsea-fansen på Twitter.

I videoen sa han at det ville bli vanskelig for ham å holde tårene tilbake når det hele var over, og at det kom til å bli en svært emosjonell dag for ham.

Det viste seg å stemme.

– John er en Chelsea-legende. Han startet karrieren i klubben og har vunnet mye. Å avslutte i klubben med ligatittel og kanskje en cuptittel vil være stort, sa Antonio Conte til TV 2 etter kampen mot Watford for en drøy uke siden.

Målrikt fra start

Sunderland sjokket seriemesterne ved å gå opp i ledelsen etter bare tre minutter. Sebastian Larssons frispark gikk i muren og på returen banket Javi Manquillo ballen opp i nettaket bak en forfjamset Thibaut Courtois.

Det tok imidlertid kun fem minutter før ting var tilbake til normalen. Marcos Alonso skrudde et frispark i tverrliggeren, og i det påfølgende angrepet fikk Chelsea gjøre som de ville innenfor Sunderlands sekstenmeter. Ballen dukket til slutt opp hos brasilianske Willian som satte inn utligningen.

Etter 26 minutter var fokuset rettet mot John Terry da Gary Cahill ble byttet inn for legenden. Det var en passende avslutning på en fantastisk karriere.

Hazard med nytt mål

Etter 61 minutter sendte Eden Hazard seriemestrene opp i føringen med et velplassert skudd like innenfor Sunderlands sekstenmeter. Det var belgierens 16. mål for sesongen, og kronet det som må sies å være en «revansjesesong» for ham.

Like etterpå ble Diego Costa byttet ut til stående ovasjoner. Mye kan tyde på at det var det siste Stamford Bridge-publikumet så av den kontroversielle spissen, som har blitt sterkt koblet til en overgang til kinesisk fotball etter sesongen.

Pedro kom inn for Hazard midtveis i andre omgang, og etter 77 minutter fikk han en enkel jobb med å heade inn 3-1 etter en horribel inngripen av Joleon Lescott i Sunderland-forsvaret.

Minutter før slutt fikk innbytter Michy Batshuayi æren av å score først 4-1, før han fastsatte sluttresultatet til 5-1. Spissen scoret to mål på bare to minutter.

Belgieren scoret også målet som definitivt sikret Chelsea tittelen mot West Bromwich. En passende avslutning på denne Premier League-sesongen.

Nå retter Chelsea fokuset mot FA-cupfinalen og jakten på «The Double». Den kampen vil nok foregå uten John Terry.