Drømmedebut for Josh (21) og historie fra Angel (16) da Premier League-æraens yngste United-lag vant

– Ungdommelig frekkhet og fryktløshet. Det er stor idrett, uttalte TV 2s kommentator.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se scoringene i videovinduet øverst!

Manchester United-Crystal Palace 2-0

Mye har vært skrevet, spådd og synset om rundt Manchester Uniteds lag i serieavslutningen mot Crystal Palace søndag.

Da fasiten var klar, ble det klart at de røde djevlene stilte med sin yngste startellever i Premier League-historien, med en snittalder på 22 år og 284 dager.

Etter kamp er det klart at den 21-årige debutanten Josh Harrop nok stjeler de fleste overskriftene. Angriperen sørget for ledermålet da han dro seg inn fra venstre og leverte en flott scoring i det lengste hjørnet etter drøye kvarteret.

– Det er rett og slett vakkert. Ungdommelig frekkhet og fryktløshet. Det er helt rått. Det er stor idrett, sa TV 2s kommentator Endre Olav Osnes.

Under fem minutter senere sørget to andre, noe mer rutinerte, akademi-elever for dobling av ledelsen. Jesse Lingard foret Paul Pogba, som utnyttet seg av at Joel Ward skled og dermed enkelt kunne sette inn 2-0. Scoringen ble også oppgjørets siste.

I sluttminuttene ble det også duket for en historisk Manchester United-debutant, da 16-åringen Angel Gomes kom fra innbytterbenken og ble de røde djevlenes yngste spiller i Premier League-historien.

Seks unggutter fra start - fire på benken
José Mourinho varslet tidlig at det ville bli mange unge spillere som fikk muligheten, grunnet den kommende ukens Europaliga-finale mot Ajax onsdag, og fasiten var hele fire fra start og fire til på innbytterbenken som de færreste nok hadde hørt om for få uker siden.

20 år gamle Joel Pereira, med kun én kamp i cupen mot Wigan på United CVen, fikk sin Premier League-debut i mål, mens Josh Harrop (21) og Demetri Mitchell (20) begge spilte fra start i sin første kamp noensinne for klubben.

I tillegg spilte Scott McTominay (20), som også kom innpå i 0-2-nederlaget mot Arsenal, fra start for første gang i Manchester United-karrieren. Midtbanespilleren var regnet for å være et stort talent i ungdommen, men stagnerte i tråd med en enorm vekstperiode. Ifølge Daily Mail så vokste han i løpet av 18 måneder fra 1,67 til 1,93, og de røde djevlenes trenerstab mente lenge han ikke var fysisk klar for et høyere nivå.

Axel Tuanzebe (19) og Timothy Fosu-Mensah (19) er selvsagt også unggutter, og spilte sin henholdsvis fjerde og tolvte Premier League-kamp i karrieren.

– Manchester United viser enorm bredde. De viser at de har unge, fremadstormende gutter som er klare til å ta opp hansken etter hvert, sa TV 2-kommentator Osnes på et tidspunkt i 2. omgang.

På benken satt Kieran O'Hara (21), Matthew Willock (20), Zachary Dearnley (18) og stortalentet Angel Gomes (16), som det ble skrevet mye om på forhånd.

Bailly spilte videre tilsynelatende halvskadet - Gomes ble tidenes yngste for United i Premier League
José Mourinho valgte dog ikke å benytte for mange av sine yngste blad fra innbytterbenken. Michael Carrick og Anthony Martial kom inn for Paul Pogba og Jesse Lingard i pausen, mens de andre ble sittende.

Det så ut til at Matthew Willock skulle komme inn for Eric Bailly etter 54 minutter, men Mourinho veivet med armene og fikk avverget byttet av det som så ut som en kneskadet Bailly i siste liten. Ivorianeren, som uansett har karantene i Europaliga-finalen, spilte videre tilsynelatende halvskadet.

I stedet var det altså Gomes som ble den siste innbytteren, da 16-åringen kom inn for Wayne Rooney med to minutter igjen på klokken. Dermed ble gutten som i januar var ballgutt da Manchester United møtte Wigan i FA-cupen Manchester Uniteds yngste spiller noensinne i Premier League, i en alder av 16 år og 263 dager. Den forrige rekordholderen var Federico Macheda, som var 17 år og 226 dager da han fikk muligheten.

– Det er et brus som går gjennom publikum hver gang han får ballen, sa TV 2-kommentator Osnes.

Manchester United stilte med følgende lag: Joel Pereira - Timothy Fosu-Mensah, Eric Bailly, Phil Jones, Demetri Mitchell - Scott McTominay, Axel Tuanzebe, Paul Pogba - Jesse Lingard, Wayne Rooney, Josh Harrop

Crystal Palace stilte med følgende lag: Wayne Hennessey - Joel Ward, Martin Kelly, James Tomkins, Patrick van Aanholt - Luka Milivojevic, James McArthur - Wilfried Zaha, Jason Puncheon, Jeff Schlupp - Christian Benteke

Kilde: Opta

PS! Scoringen til Harrop betyr at han er den 100. spilleren som har scoret Premier League-mål for Manchester United siden ligaens oppstart i 1992. (Spillere som har scoret selvmål er ikke med i tallet.)