CL-DUELL: Både Liverpools Emre Can og Arsenals Alexis Sánchez vil gjøre alt for å kare til seg en plass blant topp fire i løpet av sesongens siste Premier League-runde. Foto: AP Photo/Dave Thompson
CL-DUELL: Både Liverpools Emre Can og Arsenals Alexis Sánchez vil gjøre alt for å kare til seg en plass blant topp fire i løpet av sesongens siste Premier League-runde. Foto: AP Photo/Dave Thompson

brede Hangeland om TOPP 4-kampen:

– Uten Mesterliga-fotball kan man glemme de største stjernene

Før søndagens siste runde i Premier League kjemper tre lag om de to siste Mesterliga-plassene. TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland mener taperen vil få det tøft på sommerens overgangsmarked.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Velg mellom alle kampene i den siste og avgjørende Premier League-runden på TV 2 Sumo søndag fra kl. 15.30

Søndag avsluttes Premier League. Ligatittelen er avgjort og nedrykksplassene er spikret, men i kampen om topp fire kan fortsatt mye skje.

Manchester City, Liverpool og Arsenal har alle alt å spille for i sesongens siste serierunde.

City har grepet om tredjeplassen
Laget som havner på tredjeplass i Premier League er direkte kvalifisert til Mesterligaens gruppespill. Den plassen er det Manchester City som har før siste runde. Dersom City slår Watford i siste kamp, er det ingen som kan ta Mesterliga-plassen fra Pep Guardiolas mannskap. Uavgjort kan også holde, men det avhenger av hvordan det går i Liverpools møte med Middlesbrough. Liverpool ligger to poeng bak City, men de lyseblå har 36 plussmål, mens Liverpool har 33.

Se Watford - Man. City på TV 2 Sumo søndag kl. 16

Liverpool vil også ha stor interesse av å ta igjen Manchester City. Fjerdeplassen gir ingen garantier for Mesterliga-spill da man må gjennom en kvalifiseringsrunde der man i teorien kan møte svært tøff motstand. For å komme forbi Guardiola og co. må Liverpool vinne, samtidig som Manchester City taper. Hvis City spiller uavgjort, vil Liverpool gå forbi dersom seieren blir med tre mål eller mer.

Men også Arsenal har også håp om å snike til seg en Mesterliga-plass. Wengers menn står med 72 poeng før siste runde. Arsenal må vinne mot Everton, samtidig som Liverpool må avgi poeng mot Middlesbrough. Uavgjort kan også holde for Arsenal, men da må Liverpool tape med to mål eller mer. I teorien er det også mulig for The Gunners å ta igjen Manchester City, dersom de lyseblå taper og Arsenal vinner, men City har for øyeblikket fem mål bedre i målforskjell.

Se Arsenal - Everton på TV 2 Sport Premium 2 og TV 2 Sumo søndag kl. 16.

– De største stjernene vil spille i Mesterligaen

TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland har ikke tro på at den siste runden skal føre til noen endringer i teten.

– Det er sannsynlig at det blir som det står nå. Jeg vil tro at alle som er involvert vinner sine kamper, sier han til TV 2.

Dermed spår han at Liverpool tar fjerdeplassen og sikrer seg Mesterliga-kvalifisering neste sesong.

– Det laget som har mest grunn til å være fornøyd med sesongen, foruten Chelsea og Tottenham, er utvilsomt Liverpool. Kommer de seg inn i topp 4, er det veldig bra. Da har de hatt en god sesong.

Hangeland hadde stor tro på Manchester-lagene før sesongen. Han er svært overrasket over det de har levert.

– City og United skuffer stort ut i fra forutsetningene. Før sesongen sa jeg at de hadde de to beste spillerstallene, og at de derfor burde være nummer 1 og 2. Det har jo opplagt ikke slått til, sier han til TV 2.

Til tross for at Manchester United fikk hentet verdensklassespillere som Zlatan Ibrahimovic og Paul Pogba før sesongen, tror Hangeland at José Mourinho kan få slite med å tiltrekke seg lignende stjerner i sommerens overgangsvindu.

– Jeg tror topp 4 vil betyr noe for sommerens vindu. De beste spillerne vil alltid spille for topp 6-lagene, men det finnes en elitegruppe av spillere som vil spille Mesterliga mer enn noe annet. En mann som Romelu Lukaku har jo gjort klart uttrykk for at han vil spille Mesterliga neste år. Dermed burde jo han være uaktuell for Manchester United, sier Brede Hangeland.

– Det er ingen tvil om man har dårligere kort på hånden hvis man ikke får Mesterliga-spill.

Lallana til TV 2: – Det blir selvsagt ikke lett
Liverpool er store favoritter mot allerede nedrykkede Middlesbrough, men det hadde kanskje vært lettere for Merseyside-laget å møte et topplag.

– Det blir selvsagt ikke lett, sa Adam Lallana til TV 2 etter kampen mot West Ham forrige helg.

– Det er ingen hemmelighet at vi har slitt med å bryte ned lag som parkerer bussen.

Hjemme har Liverpool tapt for Swansea og Crystal Palace, og klubben har ikke vunnet noen av de siste tre hjemmekampene - med uavgjort både mot Bournemouth og Southampton i tillegg til Palace-tapet.

Historien mot topplagene er annerledes. På en innbyrdes tabell mellom de sju best lagene i ligaen topper Liverpool.

Hadde de hatt den formen også mot antatt svakere lag ville Champions League-plass vært en formalitet.

Mot West Ham forrige uke var det imidlertid ingen problemer for Liverpool-stjernene. Til slutt vant de 4-0.

Se Liverpool - Middlesbrough på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo søndag kl. 16.

Kampene som avgjør topp fire

Liverpool - Middlesbrough (TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo)

Arsenal - Everton (TV 2 Sport Premium 2 og TV 2 Sumo)

Watford - Man. City (TV 2 Sumo)

Alle spilles søndag kl. 16.

Slik kan det bli historisk playoff-kamp
Det er også noen ørsmå muligheter for at flere lag ender på samme poengsum med eksakt lik målforskjell. I så tilfelle vil det bli nødvendig med en playoff-kamp på nøytral grunn for å avgjøre kampen om Mesterliga-plassene. Det har aldri skjedd i Premier Leagues historie. Slik kan det skje:

Liverpool vs. Arsenal - Hvis Liverpool taper 0-2 mot Middlesbrough og Arsenal spiller 1-1 mot Everton, vil lagene ha like mange poeng, lik målforskjell og like mange scorede mål på delt fjerdeplass.

Liverpool vs. Man. City - Hvis Liverpool slår Middlesbrough 3-0 og Man. City spiller 3-3 mot Watford, vil lagene ha like mange poeng, lik målforskjell og like mange scorede mål på delt tredjeplass.

Arsenal vs. Man. City - Hvis Arsenal slår Everton 1-0 og Man. City taper 0-4 mot Watford, vil lagene ha like mange poeng, lik målforskjell og like mange scorede mål. Det kan bety en delt tredje- eller fjerdeplass, avhengig av Liverpools resultat.