Se Manchester United-Crystal Palace på TV 2 Sportskanalen og Sumo søndag kl. 16

Onsdag 24. mai skal Manchester United spille finale i Europaligaen mot Ajax i Stockholm.

Seier der gir plass i neste års Mesterliga, som betyr store inntekter for klubben og mer prestisje.

Jose Mourinho skulle derfor sett at Manchester Uniteds kamp mot Crystal Palace ble flyttet fra søndag til lørdag for å sikr ebest mulig oppladning til finalen. Ingen av lagene har noe å spille for i Premier League.

Big Sam Allardyce i Crystal Palace føler med sin managerkollega.

– Det er ingen tvil om at de kunne snudd og sagt at vi skal gi dere den beste muligheten til å vinne Europaligaen. Det er en skam at vi ikke er som andre land, der man vil gjøre alt med terminlisten for å hjelpe lag til å vinne i Europa, sa Allardyce på en pressekonfranse torsdag.

Han pekte på at søndagens match vil være Uniteds 64. kamp denne sesongen, men at Premier League likevel ikke vil bidra med hjelp til den europeiske titteljakten.

– Det ville ikke skjedd i utlandet. De ville tilrettelagt terminlisten. Det er lett å endre på den. Kampen vår kommer ikke til å påvirke noe i ligaen. Det ville vært en fin gest av Premier League å gi dem deres beste mulighet til å vinne Europaligaen, sa Allardyce.

Møter ungt United-lag

Mourinho nevner at rimelig ukjente navn som Joel Castro Pereira, Scott McTominay, Axel Tuanzebe, Josh Harrop and Zachary Dearnley vil være involvert i Palace-matchen for å spare de etablerte stjernene.

– Jeg håper at Big Sam viser seg som en venn og tar det rolig. Han må be Wilfried Zaha å ta det rolig og la Christian Benteke være igjen i London. Jeg håper han viser hensyn, sa Mourinho.

Allardyce sier han ikke har planer om å stille med et svakere lag enn han kan på søndag.

– Det vil nok bli noen endringer, men spillerne vil spille på Old Trafford. De vil ikke at jeg skal la dem hvile. De vil reise dit og avslutte sesongen på en av de beste stadionene i fotball.

Sky Sports-ekspert Graeme Souness fnyser av Mourinhos unnskyldninger.

– Kommer man til utslagsrundene i Europa må man takle det. Det er ikke noe nytt i fotball. Jeg følte meg aldri sliten, sier Souness ifølge Daily Mail.