Juventus tok første steg mot mulig trippeltriumf

Cupen ble Juves første trofé denne sesongen.

Juventus-spillerne og trener Massimiliano Allegri jubler over cup-triumfen.  Foto: Alessandro Bianchi

Juventus' Dani Alves fortsatte der han slapp i mesterligasemifinalen mot Monaco da han scoret kampens første mål i 2-0-seieren i cupfinalen mot Lazio onsdag.

Den tidligere Barcelona-backen sto bak det ene målet og scoret det andre selv da Juventus gikk til mesterligafinale mot Real Madrid, og brasilianeren ga Juventus en oppskriftsmessig 1-0-ledelse etter 12 minutter i onsdagens cupfinale mot Lazio på Stadio Olimpico i Roma.

Forsvarskollega Leonardo Bonucci la på til 2-0 etter 25 minutter, og med ingen scoringer i andre omgang sikret Juventus sin tredje strake cuptittel i Italia. Det var klubbens 12. cupgull totalt.

Med seier mot Crotone i Serie A i helgen kan Juventus sikre sin tredje strake dobbel med både cup- og seriegull.

Laget har som nevnt også muligheten til å snyte Real Madrid for mesterligatittelen i Cardiff i starten av juni.