Real Madrid ett poeng fra ligatittelen etter Ronaldo-dobbel

Real Madrid trenger bare ett poeng fra siste seriekamp etter 4-1-seier over Celta Vigo.

Celta Vigo-Real Madrid 1-4

Cristiano Ronaldo scoret to mål da Real Madrid vant 4-1 i hengekampen mot Celta Vigo. I La Liga skiller det tre poeng ned til toer Barcelona.

Real Madrid har hatt en kamp til gode på sine konkurrenter helt siden bortemøtet mot Celta Vigo ble utsatt 5. februar fordi vinden ødela deler av stadionanlegget på Balaidos.

Onsdag fikk hovedstadslaget muligheten til å skaffe seg en trepoengs luke ned til Barcelona på annenplass, og Real Madrid, anført av Cristiano Ronaldo, tok muligheten med begge hender.

Portugiseren ga bortelaget ledelsen allerede etter ti minutter med en rakett i hjørnet, og 32-åringen la på til 2-0 tre minutter etter pause da han ble sendt gjennom av Isco.

Det var Ronaldos 23. og 24. seriemål for sesongen. Kun Luis Suárez (28) og Lionel Messi (35) har flere.

Etter at Iago Aspas fikk sitt andre gule kort etter 63 minutter reduserte svenske John Guidetti, men scoringer av Karim Benzema og Toni Kroos sikret 4-1-seier.

På tabellen har Real Madrid 90 poeng mot Barcelonas 87 og det gjenstår kun én seriekamp i La Liga. Real Madrid gjester Málaga (11.-plass) i siste serierunde, mens Barcelona tar imot Eibar (8.-plass).

Real Madrid har dermed selv muligheten til å sikre seriegullet med uavgjort eller seier i siste serierunde.