Det er på Feyenoords hjemmesider at Dirk Kuyt (36) annonserer at han legger opp som fotballspiller.

Den tidligere nederlandske landslagsspilleren (104 kamper) har en lang spillerkarriere bak seg, og for det norske publikum er han best kjent fra sine seks sesonger i Liverpool der han ble en kulthelt.

Kuyt debuterte i den nederlandske toppdivisjonen for FC Utrecht i 1998-1999-sesongen. Der ble han i fem sesonger før han gikk videre til Feyenoord.

Etter tre sesonger som toppscorer i den nederlandske klubben gikk han til Liverpool. Der vant han ligacupen i 2011-2012 etter både å ha scoret i ordinær tid og satt sitt forsøk fra ellevemeteren i straffesparkkonkurransen i finalen mot Cardiff.

Senere spilte han for Fenerbahce før han returnerte til Feyenoord i 2015. I vår førte Kuyt klubben til ligatittelen som kaptein.

Han scoret hat trick i 3-1-seieren over Heracles som sørget for at klubben ble seriemester.

Kuyt går nå inn i en lærling-rolle i klubbens tekniske administrasjon.

– Gjennom karrieren min har jeg alltid fulgt hjertet mitt når det kommer til avgjørelser. Det gjelder denne også, sier Kuyt.

– Dette føles som det riktige tidspunktet å gi seg på. Jeg hadde en drøm om å vinne troféer og å bli en mester hos Feyenoord. Alle mine drømmer har gått i oppfyllelse.

Dirk Kuyt løfter troféet som bevis på at Feyenoord vant Eredivisie 2016/2017. 
Dirk Kuyt løfter troféet som bevis på at Feyenoord vant Eredivisie 2016/2017.  Foto: Michael Kooren